Esiplaanil on Pep Guardiola.Foto: Paulo Duarte
Jalgpall
17. aprill 2015, 14:19

SKANDAAL SAKSAMAAL: Bayerni peatreener Pep Guardiola ajas minema ligi neli kümnendit klubis töötanud arsti?

Müncheni Bayern kaotas Meistrite liiga veerandfinaali avakohtumises 1:3 FC Portole, misjärel sõnas peatreener Pep Guardiola: "Meil on mängijaid, kes on pikka aega vigastuste tõttu väljas olnud ning nende jalad ei kesta väga kaua."

See kommentaar ajas kopsu üle maksa Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtil, kes Bayerni meditsiinilist personali 1977. aastast juhtinud on. "Arusaadamatutel põhjustel süüdistati pärast kaotust Portole peaasjalikult meditsiinilist osakona. Usaldussuhe on jäädavalt rikutud," lausus ametist lahkunud Müller-Wohlfahrt, kellele lisaks jätsid Bayerniga hüvasti veel kolm meditsiinilise osakonna töötajat.

Hispaanlasest loots rääkis äsjasel pressikonverentsil, et austab mõjuka doktori otsust. "Kui mängija on vigastatud, siis pole see arstide süü. Vigastus on vigastus ja me oleks võinud Portole kaotada ka siis, kui traumade käes vaevlejad olemas oleksid olnud. Kaotasime ainult Pepi pärast - nii lihtne asi ongi."

Müller-Wohlfahrt on varemgi Bayernist lahkunud. Seda 2008. aastal, kui meeskonna juhendajaks oli Jürgen Klinsmann. Pärast legendaarse endise ründaja lahkumist naasis 72-aastane arst siiski klubi juurde. 

Vigastused on Bayernit sel hooajal tihti seganud, Porto vastu jäid eemale näiteks meeskonna suurim staar Arjen Robben, Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger, David Alaba ja Mehdi Benatia. Korduskohtumine Portugali gigandiga peetakse tuleval teisipäeval.