Nõmme Kalju on seni võitnud kõik kuus Premium liigas peetud kohtumist. Laupäeval kohtutakse Tallinna Levadiaga. Kas tuleb ka seitsmes võit?Foto: TEET MALSROOS
Spordiblogi
18. aprill 2015, 12:47

Ott Järvela | Ennustus jalgpalliliiga 7. vooruks, kas Kalju murrab maha ka Levadia? (4)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kõrgliiga seitsmenda vooru keskses kohtumises pole kahtlust, sest kohtuvad kaks viimati Eesti meistriks tulnud klubi - 2012. aasta tšempion Nõmme Kalju, kes täiseduga Premium liiga liider, läheb külla 2013 ja 2014 tiitli võitnud Tallinna Levadiale.

Et järjekorras seismine on tsiviliseeritud inimese tunnus, võtame ka 7. vooru kohtumiste ennustamise ette avavilede toimumisaegade järjekorras selmet kohe Levadia – Kalju duelli manu tormata. Soliidsus käib kvaliteetse jalgpalli juurde, igatahes!

Tallinna Infonet – Sillamäe Kalev 1:1

Infonet annab endast tugevamatele reeglina alati viisaka lahingu ja mängib üldiselt enda võimete piirile üpris lähedal. Nende probleemiks on tabeli teise poole meeskondade mahamurdmine. Mullu aitas ründaja Manucho sellega hakkama saada, aga nüüd on komistatud nii Transi kui ka Tammeka vastu ja lähedal oli libastumine mängus Paidega. Sillamäe vastu, eeldan, näitab Infonet südikat jalgpalli, mis toob neile viigi.

Viljandi Tulevik - Narva Trans 1:2

Ennustan narvakatele võitu eeldades, et Viljandisse ei ilmu kohale sama Trans, kes nädala eest Tartusse, vaid vähemalt see Trans, kes tegi teisipäeval kodus 0:0 viigi Paidega. Tuleviku eelmised kaks mängu on möödunud sarnase mudeli järgi. Levadia ja Infoneti vastu suudeti 0:0 seisu hoida vastavalt 80. ja 72. minutini, aga lõpuks ikkagi kaotati 0:2. Pakun, et Transi vastu tegutsetakse veidi avatumalt

Tallinna Flora - Pärnu Linnameeskond 3:0

Selles duellis on kõik eelised – mängijate valik ja tehniline tase, füüsiline suutlikkus pidada 8 päeva jooksul 3 mängu, koduväljak, selle hooaja naturaalmuru kontaktide arv – Flora päralt ja ei näe varianti, et nad seda kohtumist ei võida. Pärnu hirmutas teisipäeval Kaljut, aga 1:0 skoori peamine põhjus peitus siiski nõmmekate liigsetes vangerdustes koosseisuga.

Tallinna Levadia - Nõmme Kalju 1:1

Minu silmis on sellele mängule viik otsa ette kirjutatud, sest kumbki osapool sellega otseselt mitte rahule ei jääks. Kui Kalju suudab tiitlikaitsja vastu võõrsilt viigi võtta ja ainuliidrikoha säilitada, kaaluvad plussid miinused üles.

Kui hooaega konarlikult alustanud Levadia suudad liidriga viigistada ja vältida vahe suuremaks kärisemist, on see nende vaatevinklist samuti täitsa okei. Aga kuigi pean viiki kõige tõenäolisemaks tulemuseks, siis selle tõenäosus on mu silmis kindlasti väiksem kui 50%.

Paide Linnameeskond – Tartu Tammeka 1:1

Nõnda läheb see ennustus väga viigirohkeks, aga jällegi ei kipu kummalgi olulist eelist nägema. Paidel jagub kogemusi ning eks teisipäevane viik Transiga kosutab hinge, aga Tammeka on viimasel paaril nädalal mänginud ilusat ja tulemuslikku jalgpalli. Miks ei peaks Infonetiga viigistanud, Transi alistanud ja parajal hulgal Floragi närve õginud Tammeka suutma Paideltki punkti võtta?

Järvela senine saldo 2015. aasta hooaja 30st mängust: 18 õiget tulemust, 6 õiget skoori. Eelmises voorus 5st vastavalt 3 ja 2.