LÕPUKS! Üks vähestest rünnakutest, kui Hindrek Pulk suutis palli blokist mööda lüüa. Foto: Aldo Luud
Võrkpall
18. aprill 2015, 07:00

Pärnu võitis ka Pulki täis mänguga

Paar päeva tagasi üllatas vaid 24aastane Pärnu võrkpallimeeskonna diagonaalründaja Hindrek Pulk uudisega, et soovib koondise esindamise asemel suvel kontoritööl käia. Eesti meistrivõistluste neljanda finaalmängu põhjal võib väita, et ametivahetus ei pruugi halb mõte ollagi, kuid Pärnu jõudis tema panusetagi tiitli lävele.

Tartlased olid enne mängu selg vastu seina – kodune kaotus tähendanuks, et tänavu kodusaalis kaotuseta püsinud Pärnu saaksid pühapäeval suvepealinnas mängida tiitlile. Kus häda kõige suurem, seal abi pingil istumas – esimest korda ses finaalseerias tuli juba algrivistuses platsile vanameister Argo Meresaar, kes tõi kohe ka mängu esimese punkti, pannes bloki ette Pulga rünnakule.

Pärnaka algus oli üldse õudne – ka järgmised kolm Pulga lööki leidsid üles kas bloki või trossi, vahele mahtus ka üks pikaks läinud serv. Esimene õnnestunud rünnak tõi avageimis tabloole 13:13 viigi, kuid liidri ebastabiilsus (lõpuks oli ta kasulikkusnäitaja -5) pani kõikuma ka kogu Pärnu mängu ja esimene geim kaotati 25:20.

Seejärel ilmnes aga meeskondade suurim erinevus – Pärnu sidemängija Martti Keel suutis nirus hoos Pulgale leida aseainet – nurgad Kardo Kõresaar ja Andrus Raadik tõid mõlemad 14 punkti, temporündajad kokku 20. Tartlased jäid peamiselt lootma aga Robert Tähe panusele ning iga ebaõnnestumine tõi nende leeri üha rohkem lahkhelisid. Teises geimis eksiti isekeskis vaieldes (peamiselt oli pahameele sihiks noor sidemängija Robert Viiber) seitsmel korral ka servil ja kaotati 21:25. Kolmandas langes emotsionaalselt rivist Täht, kes juubeldas ja vandus pigem omapäi kui meeskonnaga, ning pingile kukkus taas ka ootamatult töntsiks muutunud rünnakukäega Meresaar – 22:25. Kodupublik üritas omasid küll maruliselt mängu tagasi tuua, ent asjatult. Viimase geimi allajäämine oli Tartul küll napp 23:25, ent sest piisas, et tõsta Pärnu meistritiitlist ühe võidu kaugusele.

"Eks meie sidemängijal kiilusid täna natukene kuulid kinni. Kui me ei annaks talle kogu aeg nii palju infot, läheks võib-olla paremini," sõnas pärast mängu Meresaar. Siiski on tema arvates Pärnu edu kinni nende pikemas pingis: "Eks minu alustamise taga oli ka see, et Nõmmistu pole 100% terve. Aga ma olin õnnelik, et platsile sain – käed jalad ju terved ja mis ma muidu meeskonnas teen."

Finaalseeria viies ja potentsiaalselt viimane mäng peetakse laupäeval kell 16 Pärnus.