Foto: Scanpix
Vehklemine
18. aprill 2015, 07:00

Kirpu: Eesti meistrivõistlused on test

Täna selgub Eesti spordi vast kõige tihedama konkurentsiga meistritiitli omanik: Tartu Turu spordihoones asuvad teineteist torkama vehklemisneiud.

"Erilist pinget praegu pole, aga eks näeb, äkki homme (täna – toim) hommikul jalad värisevad," naerab meie hetke esinumber Erika Kirpu tänastele duellidele mõeldes. "Vehklejate poolest on see sama tugev, kui kõik teisedki kodused turniirid, aga meistritiitel on mõistagi rohkem hinnatud."

Kirpu on eestlannade omavahelises edetabelis pikalt kodustest konkurentidest ees, kuid piigipiiga enda hetkeseisu ideaalseks ei pea: "Praegu pole ma veel 100protsendilises vormis ja Eesti meistrivõistlused on pigem testturniir. Pühapäeval läheme Poola laagrisse ja seal hakkab juba vormi lihvimine olümpia kvalifikatsiooniturniirideks, mis on mõistagi palju olulisemad."

Naiste esimene Rio mängude kvalifikatsioonivõistlus leiab mai esimestel päevadel aset Lõuna-Aafrika Vabariigis Johannesburgis. Eestlannade sisemine konkurents on nõnda kõva ja oskused maailmatasemel, et igapäevaseks harjutamiseks ei olegi vaja uusi treeningvastaseid. "Teisest küljest oleme juba väsinud üksteisega vehklemisest. Nii mina kui teised tüdrukud tunnevad vajadust kellegi teisega trenni teha. Poolasse tulevad ka tugevad vehklemisriigid, nagu Venemaa ja Rumeenia – saame häid sparringuid," räägib Kirpu.

Mehed jagavad meistritiitli välja pühapäeval.