Nõmme Kalju: 7 võitu 7 mängustFoto: Mati Hiis
Jalgpall
18. aprill 2015, 20:12

GALERII! Kalju võimas võidumarss jätkub! Maha murti ka Levadia!

Jalgpalli Eesti meistriliiga 7. vooru keskses kohtumises võttis Nõmme Kalju seitsmenda mängu seitsmest mängust, kui 2:0 alistati kahe eelmise aasta Eesti meister Tallinna Levadia.

Levadia peatreener Marko Kristal saatis meeskonna väljakule 4-5-1 asetuses. Slovakk Ivan Pecha pisitrauma tõttu alustas teist mängu järjest keskkaitses Taavi Rähni partnerina Artjom Rahmanov. Keskväljal leidus taas koht Rasmus Peetsonil.

Kalju koosseisus üllatusi polnud. Kui teisipäeval Pärnu vastu oli peatreener Sergei Terehhov eksperimenteerinud ja andnud võimaluse mitmetele vahetusmeestele, siis nüüd olid kõik põhijõud väljakul. Nädala eest Sillamäel põlvevigastuse saanud Vladimir Voskoboinikovi asemel rivistus ründajana üles Allan-Axel Kimbaloula, mitte Tarmo Neemelo.

Kadrioru kevadine väljak – rohelist värvi nägi platsi akuutsemates tsoonides üpris hõredalt – ei võimaldanud meeskondadel mängida ülearu tehnilist jalgpalli, aga primitiivsest pika palli peksmisest hoiduti. Ladusamad rünnakud õnnestusid Kaljul, kes tegutses sundimatumalt ja lõbusamalt.

Eks Premium liiga liidripositsioon ja nädala eest Flora vastu saadud 2:0 võit upitasid nõmmekate enesekindlust ning tulemus oli ka platsil näha. Avavile seisuga Kaljust kuue punkti kaugusel olnud Levadia kramplikum tegutsemine oli ilmselge. Kalju väravavahti Vitali Telešit testida ei suudetud.

Kalju asus mängu juhtima 31. minutil, kui keskväljal taas silmapaistvalt tegutsenud koondislane Joel Lindpere viis palli rünnakule, jagas selle paremale äärele Erik Listmannile, kelle tsenderdust äsas värava suunas Ats Purje. Sergei Pareiko tõrjus, aga tagasipõrkunud palli suskas võrku rünnakuga karistusalasse kaasa liikunud Lindpere.

Vaheajal muutis Kristal meeskonna koosseisu ründavamaks, kui tõi keskpoolkaitsja Rasmus Peetsoni asemel platsile Artur Rätteli, kes võttis sisse koha ründeliinis Ingemar Teeveri kõrval. Ründava vangerduse abil suutiski Levadia initsiatiivi haarata, ent lõppviimistluseni ei jõutud – kus jäi puudu sööt või kaks, kus viivitada löögiga, kus pääses maksvusele Kalju ennastsalgav kaitsetöö.

Terehhov vastas omapoolsete vahetustega. Lindpere asemel tuli 59. minutil platsile tubli töömees Reginald ja 10 minutit hiljem asendas Kimbaloulat kogenud Tarmo Neemelo. Just see teine vahetus sai mängu tulemuse osas määravaks – 74. minutil vabastas Neemelo kavala kannapuutega vasakul äärel Ats Purje, kes murdis karistusalasse ja söötis Neemelole, kes kõmmutas madalalt ja tugevalt 2:0.

Sellega oli Levadia murtud. Kalju jätkab seitsme vooru järel täiseduga. Levadia kaotab neile üheksa ja teisel kohal asetsevale Tallinna Florale, kes võitis täna Pärnut 3:1, kuue punktiga.