Mängijate keskel on Pärnu VK peatreener Avo Keel.Foto: MATI HIIS
Võrkpall
19. aprill 2015, 17:26

Pärnu on 11aastase vaheaja järel Eesti meister!

Pärnu tsunami uputas Tartu lodja (2)

Uskumatu! Pärnu võrkpallimeeskonna esitusest Eesti meistrivõistluste viiendas finaalmängus võib rääkida vaid ülivõrretes ning seega on ka ainuõige, et seeria neljanda võidu võtnud suvepealinlased krooniti koduse võrkpalli kuningateks.

Pärnu peatreener Avo Keel ütles pärast esimest finaalmängu, kus Pärnu kõik geimid vähemalt 10 punktiga võitis, et teist nii ühekülgset mängu ses seerias enam ei näe. Ta eksis! Reedeses neljandas matšis Tartus hirmsa esituse teinud Hindrek Pulk tõestas täna kodupubliku ees, et tegu oli juhusega – mees pääses servima Pärnu 2:1 eduseisul ning kui võrgus olnud Tamar Nassar lõpuks Pulga seeria lõpetas, näitas tabloo uskumatuid numbreid, 15:2! Geim tuli lõpuks Pärnule 25:15.

Järgnev oli võimsa algusega võrreldes mõistagi tuhm. On jabur, et teise geimi algul sisse võetud Pärnu 8:2 eduseisu saab kuidagi niruks nimetada, aga see ei olnud lihtsalt sama võimas kui Pulga serviseeria. Seda tõestas ka lõppskoor, Tartu sai seekord pähe „lausa" 17 silma.

Tartu ei soovinud selgelt hooaega nõnda negatiivsel noodil lõpetada ning kolmandas geimis anti endast parim – sisse võeti 4:0 algedu ning juhiti veel ka 11:10, ent siis läks kõik nagu minema pidi. Pärnu hiilgas lisaks enda rünnakutele ka blokimängus ning 4 järjestikkust punkti andsid 14:11 edu juba kodumeeskonnale. Lõpuks realiseeriti see 25:21 geimi-, 3:0 mängu- ja 4:1 seeriavõiduks. Pärnu võrkpalliklubi on pärast enam kui kümnendi pikkust pausi taas Eesti meister!