Jari-Matti Latvala.Foto: RONALDO SCHEMIDT
Auto-Moto uudised
19. aprill 2015, 14:02

Jari-Matti Latvala ammutas Argentiina ralli eel inspiratsiooni traagiliselt surnud Colin McRae'st (1)

Volkswageni rallipiloot Jari-Matti Latvala rääkis enne järgmisel nädalal algavat Argentiina MM-rallit, et vaatas vanu Colin McRae videosid, mis andsid talle rohkelt tahet.

30-aastase soomlase tänavune hooaeg pole kulgenud just kõige paremini, sest kolmest esimesest MM-rallist on Latvala punkte teeninud vaid ühes (Monte Carlos). Nii Rootsis kui Mehhikos pidi Latvala probleemide tõttu punktidest suu puhtaks pühkima ning enne 23.-26. aprillini sõidetavat Argentiina rallit on ta MM-sarja üldliidrist Sebastien Ogier'ist maas 62 silmaga.

Latvala sõnul on ta kuus nädalat tagasi lõppenud Mehhiko ralliga võrreldes saanud palju motivatsiooni, millele aitas kaasa 2007. aastal traagilises helikopteri õnnetuses surnud McRae sõitude vaatamine videolindilt.

"Nädal aega tagasi vaatasin McRae pardakaamera videosid nii Ford Focus WRC kui Subaru Impreza WRC roolist eelmise sajandi lõpus. Vaatasin ja mõtlesin: "Vau, ma tahan samamoodi sõita. Tahan katsetel teha nii nagu tema - nendel ideaalsetel kiiruskatsetel, kus kõik läheb nii hästi. Ma tahan seda teha!"