RÕÕMSAD: Tarva maskott ja tantsutüdrukud kekslevad. Hooaeg jätkub, Rakverre tuleb veel kaks külalismeeskonda!Foto: Aldo Luud
Korvpall
20. aprill 2015, 07:00

Viimati nähtigi korvpalli Eesti meistriliiga play-off'is viiemängulist seeriat aastal 2010!

DÉJÀ VU: Tarvas võitis Pärnut nagu viis aastat tagasi TTÜd

Eesti korvpalliliigas näeb äärmiselt põnevaid ja tasavägiseid play-off-seeriaid küllalt harva. Nüüd kinkisid Rakvere Tarvas ja Pärnu korvpalliklubi oma poolehoidjatele viis vaatemängu, mille viimases vaatuses jäid virulased eile koduteatris peale 75:71.

Peaaegu puupüsti täitunud Kastani Arenal tekkis äratundmisrõõm – õhkkond meenutas 2010. aasta poolfinaalseeriat Tarva ja TTÜ vahel, mis läks samuti viie mänguni ja lõppes samuti virulastele soodsalt. Enamgi – tegemist oli meistriliiga esimese vähemalt viiemängulise play-off-seeriaga (finaalid kaasa arvatud) pärast toda hooaega!

Pärnakad mõistsid pärast Brandis Raley-Rossi esimese mängu 36punktilist soolot, et seda meest tuleb erilise hoolega valvata ning seeria kahes viimases kohtumises kerkis Tarva rünnakuliidriks juba Reinar Hallik – kes kuulus meeskonda ka 2010ndal. Ta aitas eile nii alguses vahe sisse teha (24:9) kui ka tõi Tarva mängu tagasi kolmandal veerandil visatud kuue järjestikuse punktiga, kui initsiatiiv kippus päris otsustavalt Pärnu kasuks kalduma.

Raley-Ross viskas otsustava lõpukiirenduse ajal mitu tähtsat korvi ja jõudis 19 silmani. Vaid punkt vähem kanti Jan Špani arvele – Tarva liiderkolmik pani oma suuremad kogemused maksma.

Peatreener Andres Sõber rõhutas, et meeskond jõudis kuuendat korda järjest nelja parema sekka. "Oleme palju vaeva näinud ja meestega rääkinud. Meil on see pingivärk hõre, poiste usaldus iseenda ja minu vastu selle võidu võttis," arvas Sõber.

Pärnu teekond lõppes veerandfinaalis Tarva vastu ka mullu, kuid siis lootusetu 0:3 allajäämisega. Tänavuseks kokku saadud värske koosseis värske juhendaja Heiko Rannula käe all elavdas meistriliigat märgatavalt. Eile vedas Sandis Silavs tiimi kaotusseisust juhtima, kuid siis jaks rauges ja 18 punkti toonud lätlasest leegionär jäi viimasel veerandtunnil kuivale.

"Arvan, et tänane mäng jäi väga väikeste asjade taha. Anname au vastastele, tugevam võitis," tõdes Rannula. Tunnet, et läheb nagu Valgal päev varem Raplaga, tal kiirelt 15 punktiga taha jäädes ometi ei tekkinud: "Teadsin, et tuleme mängu tagasi. Kolmandal veerandil oli võimalus eest ära minnagi, aga me ei võtnud sellest kinni. Kokkuvõttes olen poistega rahul: tegime korraliku seeria, terve aasta oli korralik."

Poolfinaalis kohtub Tarvas põhiturniiri võitja Tartu Ülikool/Rockiga. Sõbral on läbi huumoriprisma asjast oma nägemus: "Võiks kohe panna Cramo – Rock finaali 8 võiduni ja meie Kuusmaaga viieni!"