FC Porto alistas Meistrite liiga veerandfinaali avamängus 3:1 Müncheni Bayerni.Foto: MIGUEL VIDAL
Spordiblogi
20. aprill 2015, 10:57

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Kiidame play-off'is intriigid püsti pannud meeskondi! (1)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 6. aprilli valik:

Läinud nädala pluss | Nädala plussi teenivad seekord Porto jalg-, Olympiacose ning Tarva ja Pärnu korvpallimeeskonnad. Nad teevad täpselt seda, milleks play-off’id on ellu kutsutud – pannud oma matšides püsti korraliku intriigi. Porto 3:1 võit Meistrite liiga veerandfinaali avamängus Müncheni Bayerni üle ja Olympiacose võõrsil võetud võit Barcelona vastu muutsid need matšid ülipõnevaks. Ning sama korraldasid kodutanumal otsustava mänguni jõudnud Tarvas ja Pärnu!

Läinud nädala miinus | Plussi teenimisele olid väga lähedal ka käsipallurid, täpsemalt Viljandi ja Viimsi meeskonnad. Kuid neist esimene pidi Eesti meistriliiga poolfinaali avamängus tunnistama siiski Põlva Serviti üheväravalist paremust, teine jõudis teises kohtumises Kehraga lisaajani, ent ikkagi ei saanud võitu kätte. Mõlemas seerias on seis nüüd 2:0 ja sellelt seisult on autsaideril juba raske üldvõitu võtta – tegemist pole Peterburi SKA hokimeeskonnaga!

Alanud nädala ennustus | 60% on tõenäosus, et BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond jõuab VTB Ühisliiga play-off’i. See sõltub nüüd ainult ühest mängust – kolmapäevasest kohtumisest Peterburi Zenit – Astana. Kalev vajab ei vähemat ega rohkemat kui Zenidi võitu. Ehkki piiterlastel tabeli seisukohalt liiga palju mängus pole, tulevad Kalevile kasuks asjaolud, et Zenit ei taha kodupubliku ees kindlasti kaotada, lisaks on kasahhide mitu põhimeest vigastatud.