Foto: volleyballteamtirol.com
Võrkpall
20. aprill 2015, 11:21

Venno ja Juhkami aitasid koduklubi ajaloolise saavutuseni

Eesti võrkpallikoondislaste Martti Juhkami ja Oliver Venno koduklubi Innsbrucki Hypo Tirol tegi Austria meistrivõistlustel seda, mida ei ole varem ükski võistkond suutnud - võitis hooaja jooksul kõik 26 mängu. Nädalavahetusel lõppenud finaalseerias oldi mängudega 4:0 üle Bleiburgi SK Posojilnica Aich/Dobist.

Kõigis esikohamängudes näitasid suurepäraseid esitusi mõlemad eestlased, kes tõid kahe peale vastavalt 40, 32, 24 ja viimases vasatsseisus samuti 24 punkti. Rünnakul 23-st tõstest 11 (48%) realiseerinud Juhkami lisas viimases esikohamängus koduklubile ka ühe blokipunkti ja ühe serviässa, nurgaründajalt seega kokku 13 punkti. Venno üheteistkümnest punktist üheksa tulid rünnakul (53%) ja kaks blokis. Eestlased olid ka ainsad, kes Tiroli poolel kahekohalise resultaadini jõudsid, vahendas Volley.ee.

"Suutsime oma paremuse maksma panna, samamoodi nagu eelmistes kohtumistes. Vastased tulid mängule väga agressiivse serviga libero peale ja alguses oli sellel ka hea mõju, aga pikemas perspektiivis selline taktika edu ei too. Viimane geim oli juba jõudemonstratsioon ja Austria meistris kahtlust ei olnud," kirjeldas viimast mängu Juhkami. 

"Ideaalne hooaeg, sest me ei kaotanud Austria liigas ühtegi mängu! 26 võitu, mida ei ole saavutanud mitte ükski meeskond enne meid," lisas eestlane.

"Meeskond mängis hästi, suutsime ennast kokku võtta ja hooaja ilusasti lõpetada. Enda mänguga võib rahule jääda - serv toimis ja rünnak samuti," rääkis pärast viimast mängu Venno. 

Kui Juhkami jaoks oli tegemist esimese piiritaguse kuldmedaliga, siis Venno on võitnud ka Saksamaa ja Sloveenia meistritiitli. Lisaks Austria liiga kuldmedalile jäi Innsbrucki meeskonna hooaega kaunistama Kesk-Euroopa liiga võit.