Korvpall

Jaak Salumets: koondises pole enam selliseid snaipreid, kelle käes vastaste peatreenerid ahastuses nutaksid (11)

LISA KOMMENTAAR

tartlane 0620. aprill 2015, 20:08
Snaiprite loetelu hakkab Tammiste ja Krikuniga. Tamma ei lugenud, palju vastaseid tal enne viset seljas elas, ikka viskas. Hea füüsis, + vajadusel haruldane vise-hüppas hooga edasi, vastasest mööda, siis enne maandumist viskas. Haruldaselt nahhaalne kuju väljakul. Minu iidol siis ja nüüd lööb ka veel käed värisema kui teda kohtan. Hiljem kasutas sama viskestiili Tiit Sokk. Iseloomult oli Tammaga sarnane Kuusmaa. Paljud snaiprid, kes kommides toodud, olid aga kaitses kehvakesed. Tõnis Randala oli ka ainult viskaja.
mm20. aprill 2015, 16:51
N-Liidu meistriks ei tuldud legionääride ega Salumetsa geniaalse treeneritöö tõttu,vaid seepärast,et Zalgigis hoidis selja sirge ja loobus okupantriigi meistrivõistlustest,Kalevil seda autunnet ei olnud.
Esimene ja viimane NSVL meister ameeriklane George Jackson20. aprill 2015, 20:42
oli veel mees kes aitas Kalevit Liidu meistritiitlini Kuigi mees randmeluu murru tõttu finaalides ei osalenud.
Tkatshenko, Petsherov, Feofanov,Klimenko ,kõik ukraina rahvusest supertsentrid20. aprill 2015, 15:58
Kodustage Petsherov ära,ta sobib ju , Ukraina koondise eest pole esinenud peale NBA-sse minekut ega sealt tulekut,kui president annaks erandkorra alusel ,oleks Petsherov juba suvel eesti eest Riias väljas (võib-olla ta ainult Ukraina vastu ei mängiks). Meil on siin suur ukraina kogukond,ta ise rääkis ,et seoses sõjaga Donetskis (kust pärit ja ka ta sugulased) ning tema murega ,et kui kaua (aastaid) võtab ukraina elu korda seadmine,venemaa on ka tema jaoks kinni,seega parim aeg eestisse ta jätta,ta oleks liikuva universaalse keskmängijana meil vähemalt veel aastat 6-8 vajalik (lõpetaks ehk meie meeskondades meistrikatel). Saime ju oma Rashid Abeljanovi ,Viktor Viktorovi , ja Sergei Babenkoga hakkama,ka kodanikkudena on nad korras,tänulikud Eestile ja elavad siiani meil. Milles on probleem ?
Salumets räägib õigust ju! Bamba Fall oli liialt ikkagi pigi ja võõra menrtaliteediga (nüüd FEV-s vaadatuna pohhuist mis pohuist) ,aga Petsherov on valge ,oma inimene ,"rubaha paren",miks mitte võtta ta eesti koondisesse?!
hmm20. aprill 2015, 15:09
No aga võtke need amatöörliigad ette, nt. www.kossuliiga.ee ja vaadake sealset statsi, et kes seal neid kaheseid-kolmeseid panevad. Äkki leiab sealt mõne väärtusliku mehe? http://www.kossuliiga.ee/mana/modules/small_statistics_all.php?&sid=2015&chid=000&tase=0&id=1 täiesti olemas ju statistika, valige ise sealt vajalikud valikud. Elu on näidanud, et amatöörliigas on ka päris normaalseid mängumehi. Ei taha uskuda, et seal viskajaid ei ole.
juhani salukannel20. aprill 2015, 13:38
Kangurile ei anta ju palligi Itaalias, ja kui on vaba, siis ei julge enam visata.
Dj20. aprill 2015, 13:26
Mis te hädaldate! Reinar Hallik on piisavalt snaiper
margus20. aprill 2015, 13:50
No käsi on täpne, aga siis on korvi all suur auk. Ta ikka rohkem ebastandartne üllatusviskaja.
curry20. aprill 2015, 13:14
Klassikalised snaiprid eesti korvpallis jäid kõik 80- 90ndatesse.
1. Kuusmaa. Juba Kaleviga 80ndatel liitudes kõmmutas nahhaalselt. Möödavisked ei võtnud põlve värisema. Ikka põrutas edasi.
2. Kullamäe. Hakkas paraku korralikult viskama oma karjääri teisel poolel. Aga kui viskas siis ikka ladus korralikke partiisid.
3. Nagel. Lihtsalt väga täpse käega vana. Sellist ei ole praegu.
4. Pehka. Võrreldes praeguste mängijatega võib vabalt kanda tiitlit snaiper.
5. Sokk. Mängujuhina võis samuti iga kell laduma kukkuda. Polnud probleemi. Lihtsalt tihtipeale söötis Kuusmaale ja see pani siis ise kotti.
Lisaks veel Varblase, Teini, Reinkorti, Kohe ei tulegi rohkem meelde, ehki häid viskajaid oli küll ja veel....
Mütsita Mees20. aprill 2015, 14:24
Kalev Pihelgas. Ka Aivar Toomiste ja Taavi Reigam olid võimelised korralikke "kontserte" andma.
Martin20. aprill 2015, 13:05
Kangur tulistab ju küll korralikult? Heal päeval ka Arbet, kuigi tavaliselt vend suht ebastabiilne.