Eesti käsipallimeistri selgitavad Kehra ja Põlva. Foto: ARNO SAAR
Käsipall
20. aprill 2015, 21:16

Eesti käsipallimeistri selgitavad Kehra ja Põlva

Eesti käsipallimeistrivõistlustel jõudsid finaali HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Põlva Serviti. Kehralased alistasid poolfinaalis HC Viimsi/Tööriistamarketi mängudega 3:0 ning põlvalased olid sama tulemusega üle Viljandi HC meeskonnast. 

Kehra/Horizon Pulp&Paper sai Viimsi/Tööriistamarketist kolmandas kohtumises kodus jagu 28:27 (12:10). Võrdselt kulgenud mängus läksid külalised kaks minutit enne lõppu ette 27:25, kuid seejärel viskas Dmõtro Jankovski kaks ning Marko Slastinovski ühe värava, mis tõid kehralastele napi võidu.

Kehralaste suurimaks skooritegijaks osutus Jankovski 11 tabamusega, Jürgen Rooba ja Slastinovski arvele kanti 5 väravat. Kaotajate resultatiivseimad olid Siim Pinnonen ja Owe-Martti Lemsalu 6 tabamusega.

Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Jüri Lepp: „Meil polnud tagamängijatele vahetust anda ning seetõttu väsisime. Lõpus ärkasime tänu heale kaitsele ja Viimsil tekkis võidukartus. Nad andsid meile kõva lahingu, kuid mängisid viimased minutit kehvasti."

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen: „Meil pole eriti palju olnud tasavägiseid matše. Kas võidame või kaotame kindlat ja see andis nüüd lõpus tunda, kui edu maha mängisime. Kuigi mullu saime poolfinaalseerias Kehralt ühe võidu kätte, oleme tänavu sammu edasi astunud. Kaotasime kaks kohtumist ühe väravaga ning parema õnne korral võinuks me praegu hoopis võitudega 2:1 ees olla."

Serviti oli Viljandist seerias viimaseks jäänud kohtumises kodus parem 33:28 (17:14). Võitjate resultatiivseimateks osutusid Ardo Puna 9 ja Henri Sillaste 6 ning kaotajatel Kristo Järve 11 ja Ott Varik 5 tabamusega.

Serviti peatreener Kalmer Musting: „Teisel poolajal juhtisime juba 28:20, ent mängisime viimased kümme minutit halvasti. Viljandi võitles küll südikalt, kuid oleksin pidanud meeskonna pinki julgemalt kasutama. Üllatas see, et võitsime seeria numbriliselt kindlalt 3:0, aga kõik need kolm mängu tulid meile raskelt."

Viljandi juhendaja Marko Koks: „Esimesed 45 minutit näitasime mõistlikku käsipalli, kuid siis lagunesime. Hakkasime kiirustama, mille tulemusel Serviti sai paar kiiret väravat. Siiski punnitasime lõpuni ja selle eest müts maha meeste ees. Tegime veel 4:0 vahespurdi ning võinuksime vahe vähendada ka kahele väravale, ent luhtasime kiirrünnaku ja sinna see kõik läks. Seekord suuremate kogemustega meeskond võttis."