Hindrek Pulga servidest teenis Pärnu seisult 2:1 13 punkti järjest, mille kohta tunnistas peatreener Avo Keel, et tema silmad pole midagi sellist näinud. Foto: Laura Oks
Võrkpall
21. aprill 2015, 07:00

Mis oleksid Pärnu 15:1 algedu analoogid? (1)

Võrkpalli Eesti meistriliiga pühapäevase, viimaseks jäänud viienda finaalmatši avageimi algus pani spordisõbrad ahhetama – Pärnu 15:1 algedu oli sportlik fenomen. Eriline, ilmselt ainulaadne sündmus, mida vahetult tunnistanud mäletavad aastakümneid.

Hindrek Pulga servidest teenis Pärnu seisult 2:1 13 punkti järjest, mille kohta tunnistas peatreener Avo Keel, et tema silmad pole midagi sellist näinud. Ärgem unustagem, et see polnud ju tabeliliidri ja peksupoisi matš, vaid finaal, kus vastamisi Eesti hetke kaks parimat võrkpallimeeskonda!

Spekuleerimine on küll tänamatu töö, aga samal ajal spordiajakirjanduse leib. Sellest tulenevalt tekitas Pärnu võimas algedu Õhtulehe sporditoimetuses küsimuse: mis oleksid võrkpallifinaali avageimi 15:1 algedu analoogid teistes pallimängudes?

Jätsime kõrvale jalgpalli ja jäähoki, sest seal on skoor sageli kidur või vahel olematu (0:0) ning võtsime ette korv- ja käsipalli. Iga sporditoimetuse liige pakkus oma sisetunde järgi välja skoorid, mis jahmataksid teda Eesti meistrivõistluste finaalmatšis samavõrra, nagu Pärnu võrkpallurite 15:1 edu mängus Tartuga.

Edasi tegi juba oma töö 6. klassi matemaatika (just seal õpitakse aritmeetilise keskmise arvutamist).

Tulemus: korvpallis oleks võrkpalli 15:1 algedu analoogiks meie meelest skoor 30:2 ja käsipallis 9:0. Korvpallis lahknesid pakkumised rohkem – uljaim oli 36:2, vaguraim 24:2. Käsipallis läksid arvamused üpris ühte auku, kusjuures äparduja jäi nulli peale põhjendusega, et käsipallis on ühe värava saavutamine keerulisem kui võrkpallis ühe punkti võitmine.

Kalev/Cramo ja Tartu Rock ning HC Kehra ja Põlva Serviti. Nüüd teate, millised on tähised, et jahmatada maikuistes finaalmatšides publikut moel, nagu suutsid seda pühapäeval Pärnu ja Tartu võrkpallurid.