Kristin Störmer Steira.Foto: JAVIER SORIANO
Talisport
21. aprill 2015, 14:27

Kaalu tõttu nii treening- kui võistluskeelu saanud Norra suusastaar tunnistab: jah, ma olen alakaalus olnud!

Eile karjääri lõpetanud Norra suusataja Kristin Störmer Steira rääkis Norra Rahvusringhäälingule, et kehakaal on talle alati probleeme valmistanud.

33-aastane Steira jäi suusasõpradele vahest enim silma just õblukese kehaehituse poolest ning tihti räägiti nagu kannataks norralanna söömishäirete all. Muide, Oslo lähedal elav Steira kaalus profikarjääri ajal eri andmetel vaid veidi üle 50 kilogrammi.

"See (kaal) on mulle alati raskusi valmistanud. Olen loomult kõhn ja minu keha reageerib treeningule nii, et kaotan kiiresti kaalu. Olen selle kallal kõvasti töötanud ja see on väga raske olnud, sest olen tihti piiri peal olnud," lausus Steira. Ilmselt viitab teatesõidus olümpiakulla võitnu võitlusele alakaaluga.

2012. aasta veebruari alguses ei pääsenud Steira starti maailmakarikasarja etapil Venemaal Rõbinskis, sest oli liiga kõhn ning tema kehamassiindeks oli liiga madal. 2002. aastast alates MK-sarjas osalenud suusataja tunnistas, et on tõesti alakaalus olnud.

"Ma pole sellega (kaaluga) alati hästi hakkama saanud. Vahel on see (kaal) kahjuks liiga väike olnud, kuid mul on vedanud, sest olin alati tiimis, mis mind aitas ja toetas." Eelmise aasta juunis ei tohtinud Steira Norra koondisega aga treenida, sest tema kaal oli taas liiga väike.