Anna PohlakVideo: Aldo Luud
Sport TV
21. aprill 2015, 17:22

ÕHTULEHE VIDEO | Purjetaja Anna Pohlak Rio reostunud olümpiavetest: kilekotte on varemgi paadi külge jäänud (2)

19aastasena Londoni olümpiamängudel Laser Radial purjekaklassis võistelnud Anna Pohlak loodab sügisel kindlustada pääsu ka tulevasuvistele Rio mängudele. Lood Brasiilias valitsevatest kehvadest oludest teda väga muretsema ei pane.

Purjetajate olümpiakvalifikatsioon algas juba mullu. Pohlak selgitab, kuidas suurvõistlustele pääseda: "Iga riik võib ühe paadiklassi peale saada ühe koha. 50 protsenti kohtadest jaotati juba mullusel MMil ja seal oli purjelaudur Ingrid Puusta ainuke eestlane, kes selle sai. Novembri lõpus on tulemas taas maailmameistrivõistlused, kus minu paadiklassis saadaval järgmised neli kohta, ja pärast seda kevadel MK-etapp, kus jagatakse Euroopale veel kaks olümpiapiletit."

Sportlasena soovib Pohlak mõistagi olümpiale pääseda ja teda ei hirmuta ka lood purjeregatte võõrustava Rio lahe reostunud veest. "Ma ise ei ole seal jõudnud käia, aga vaatasin just hiljuti videot, kus üks paat lausa ümber käis, sest prügi oli nii palju. Aga kui seal on võistlusi peetud, pole palju probleeme olnud. Ka muudes võistluskohtades on kilekotte paadi külge kinni jäänud," rääkis Pohlak.