Marc Gasol ja Trail Blazersi tsenter Meyers LeonardFoto: Mark Humphrey
Korvpall
21. aprill 2015, 17:49

Sõnum Portlandi riietusruumis: me ei kaota hispaanlastele!

Portland Trail Blazersi riietusruumi seinale ilmus enne NBA play-offide avamängu Memphis Grizzliesiga mitmeid "motivatsioonilipikukesi", millest ühe sõnum on tekitanud teatud pahameelt. Nimelt oli sinna kirjutatud "Me ei kaota Hispaania mängijatele!"

Vastav vihje käib mõistagi Grizzliesi korvialuse jõu Marc Gasaoli kohta, kuigi teistpidi võttes justkui ei käi ka: nimelt on Gasol sündinud Kataloonia keskuses Barcelonas ning kuigi esindab mõistetavatel põhjustel Hispaania korvpallikoondist, pole kunagi salanud, et elab kaasa Kataloonia iseseisvuspüüdlustele.

"Ma ei tea, kust see pärit on ja mida see tähendama peaks. Ausalt öeldes on mul ka paremaid asju, mille peale mõelda, kui see, mida nad seinale kirjutavad. Nende meeskonnas on ka lähiminevikus Hispaania mängijaid olnud, vähemalt kolm... Ma ei tea ja ausalt öeldes ma ei hooligi," andiski Gasol mõista, et tema arvates on tegemist täieliku pseudoprobleemiga.

Trail Blazersi peatreener Terry Stotts pidas siiski vajalikuks rõhutada, et tegemist oli motiveeriva "päevasõnumiga" ning polnud mõeldud kellegi solvamisena. Kohtumise järel võeti see sõnum ka seinalt ära, ilmselt seetõttu, et Grizzlies võitis kohtumise 100:86 ning Marc Gasol oli 15 punkti ja 11 lauapalliga üks Memphise klubi parimatest...