HC Kehra ja Põlva Serviti kohtuvad Eesti meistriliiga finaalis viiendat kevadet järjest. 2011 ja 2013 võitis Serviti, 2012 ja 2014 Kehra.Foto: ARNO SAAR
Käsipall
22. aprill 2015, 07:00

Poolfinaale ja finaali lahutav pikk paus sunnib Kehra ja Serviti nuputama

Käsipalli Eesti meistriliiga poolfinaalid lõppesid esmaspäeval, aga finaalseeria HC Kehra – Põlva Serviti algab alles 5. mail. Praegu nuputavad kaks kanget kantsi, kuidas 14 päevane mängupaus enda kasuks keerata.

Tavatult pikal pausil on kaks põhjust: 1) mõlemad poolfinaalseeriad lõppesid 3:0, läinuks emmas-kummas vaja näiteks suisa viiendat mängu, toimunuks see alles pühapäeval, 26. aprillil, 2) järgmine nädal on rahvusvahelises kalendris ette nähtud EM-valikmängude jaoks ja kuigi Eesti meeskonnal mänge pole, jäeti nädal hooaja kalendrit koostades igaks juhuks tühjaks.

Rahvusmeeskonna treeninglaagri korraldamiseks pole aga vajadust ning viimasel hetkel enam asju ümber tegema ei hakatud. Nii seisavadki viiendat kevadet järjest finaalis kohtuvad peatreenerid Jüri Lepp (pildil, Kehra) ja Kalmer Musting (Serviti) silmitsi uudse olukorraga.

"Imelik ta ju on, aga tuleb enda kasuks pöörata. Nõuab nuputamist," sõnab Lepp. Finaalis näidatava käsipalli kvaliteedile mõjub paus Kehra juhendaja arvates hästi. "Kindlasti tuleb kasuks. Ei kao see pallitunnetus kahe nädalaga kuhugi. Meie joonemängija Indrek Normak oli pea terve hooaja Austraalias, aga tuli nüüd tagasi ja pole pallitunnetus tal ühtigi kadunud."

Serviti peatreeneris Mustingus tekitab kahenädalane paus vastakaid tundeid. Ühelt poolt hea, et mehed saavad hinge tõmmata ja rahulikult valmistuda. Teisalt võivad nooremate mängijate peas pinged kuhjuma hakata. "Nädalavahetusel läheme Värska sanatooriumisse, kus kerge üldkehalise trenni kõrvale saavad mängijad vanne ja massaaže. Enne finaalide algust trenniga kindlasti üle ei pinguta, vaid anname meestele piisavalt puhkust," sõnas Musting.

Finaalseeria mängitakse kolme võiduni. Kehra on 11- ja Serviti 9kordne Eesti meister.