Zaza Pachulia Foto: JONATHAN DANIEL
Korvpall
21. aprill 2015, 21:28

Teekonnal NBA tiitlini | Zaza Pachulia garanteerib lõbusa tuju

Keegi mäletab veel Conchita Wursti võidukat eurolugu eelmise aasta Eurovisioonilt "Rise Like A Phoenix"? Milwaukee muusikameistritel oleks ainematerjali NBA tänavusest hooajast, et klopsida kokku remix "Rise Like A Buck" (jah, tean, et see ei kõla hiti pealkirjana). Eelmise hooaja viletsaim tiim Bucks on tõusnud ühe hooajaga ja kahe kadunud liidrita tagasi play-off'idesse, kusjuures potentsiaali jagub, et rühkida edaspidi aina kõrgemale.

Chicago Bulls (Ida 3., 50-32) - Milwaukee Bucks (Ida 6., 41-41)

Brooklyni hüljata, lüüa koos klubi omanikega nuga selga Eestiski käinud NBA treenerile Larry Drewile ja hakata vaimselt töötlema meeskonna noorliikmeid.

Kidd on pannud klubi veteranid ja rebased täitma kirjalikke korvpalliteste enne trennide algust, rõhutanud 420 korda, et kaitsest algab edu ja manitsenud lubavamaid noori olema aggresiivsemad. Tulemus on silmade ees - play-off'ide esimeses ringis võideldakse tuliselt favoriitide Chicago Bullsiga ja kuigi seerias ollakse juba maas 0-2, ei ole Kiddi hoolealused andnud midagi kergelt oponentidele.

 Bucksi-Bullsi mänge tasub vaadata mitme faktori tõttu, loetlen üles viis olulisemat:

- 2011. aasta NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Derrick Rose mängib üle kolme aasta uuesti play-off'is olulist rolli

- Jimmy "kutsuge mind rollimängijaks" Butler näitab kogu maailmale rambivalguses, mis on temas kogu aeg peidus olnud (esimeses kahes mängus on Butler domineerinud matše, skoorides mõlemal korral mängleva kergusega üle 20 punkti). Lisaks on Butleri soeng maiuspala juuksuritele.

- Bullsi peatreener Tom Thibodeau demonstreerib, kuidas karjuda kaks ja pool tundi platsi ääres järjest.

- Milwaukee Bucksi ridades saavad play-off'i maigu suhu noored täkud Giannis Antetokounmpo ja Michael Carter-Williams (platsi ääres peaks ekraanidel välgatama tänavuse drafti teine valik, enda põlve rängalt vigastanud talendikas ääremängija Jabari Parker)

- "Mandariinide" filmi Gruusia sõpru esindab Zaza Pachulia. Iga kord kui Pachulia kärgatab, võtke üks naps. Lõbus tuju garanteeritud lõpusireeni kõlades. 

Esimese kahe mänguga on selgunud, et Bucks jääb hätta piisava ründejõu leidmisega. Bullsi kaitsjad ei karda jätta Giannist ja Carter-Williamsit vabaks kaugelt, suvel kopsaka lepingu teeniv Bullsi äär Nikola Mirotic sai rüseluses vigastada ja jätab paar mängu vahele. Võib eeldada, et Milwaukee koduareenil keeb katel edasi.