Maile Mölder ja Erkki Lill SotšisFoto: Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon
Talisport
22. aprill 2015, 13:49

FOTOUUDIS: Eesti curlinguvõistkond on jõudnud MMil veerandfinaali lävele

Sotšis toimuvatel curlingu maailmameistrivõistlustel segapaaridele on Eesti võistkond võitnud seitsmest mängust viis. Kolmest järgmisest mängust sõltub, kas pääsetakse ka veerandfinaali.

Eestit esindavad segaparide curlingu maailmameistrivõistlustel soomlase Timo Kauste käe all treenivad Maile Mölder ja Erkki Lill. Paremuselt on eestlased seni alla jäänud vaid Hispaania ja Kanada segapaaridele. Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul on sportlaste tase väga tugev. "Võistlused algasid meie sportlaste jaoks edukalt, kuid järgnevad mängud on otsustavad. Hoiame Mailele ja Erkile kõvasti pöialt,“ sõnas Randver. Eestlaste seni parim saavutus segacurlingu MMil on olnud veerandfinaali jõudmine  2010. ja 2012. aastal.

Kui klassikalises curlingu võistkonnas on neli liiget, kas mehed või naised, siis segavõistkondade puhul on korraga jääl  üks mees ja üks naine. Lisaks on mängus kaheksa kivi asemel kuus ja iga võistkonna üks kivi on juba enne mängu algust väljaku keskjoonele positsioneeritud. Kahekesi mängides peavad Randveri sõnul mängijate visked olema täpsemad ja strateegia veelgi paremini läbi mõeldud, sest eksimisruumi on vähem. Ka koostöö väljakul on äärmiselt oluline.

Kaheksandad segapaaride curlingu maailmameistrivõistlused algasid Sotšis 18. aprillil ja kestavad 25. aprillini. Kokku võistleb Sotšis 30 segavõistkonda. Võistlused toimuvad samal areenil, mis võõrustas 2014. aastal Sotši taliolümpiamänge. 

Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon esitas segapaaride curlingu 2018. aasta taliolümpiamängude uueks kandidaatalaks ning suure tõenäosusega võib segapaaris-curlingut näha juba Pyeongchangi olümpial. Lõplikku otsust on oodata selle aasta teises pooles.