Kalevi abitreener Martin Müürsepp.Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
23. aprill 2015, 07:00

Martin Müürsepp | Saraatovisse lendasime ikka Jak-42ga! (4)

Õhtuleht avaldab igakuiselt BC Kalev/Cramo abitreeneri Martin Müürsepa korvpalliblogi

Kalevi viimaste nädalate põhisündmused on olnud Ühisliiga põhiturniiri lõpp koos kolmemängulise Valgevene-Venemaa turneega, samuti koduse meistriliiga play-off'i algus.

(Müürsepp on Venemaal aastate jooksul reisinud küll ja veel, omal ajal seal mängides tegi palju sõite imeliste lennumasinatega. Kas nüüdseks on lennukipark kaasajastatud? – toimetuse küsimus). Saraatovi liinil polnud. Sinna lendasime ikka Jak-42ga! Priit (füsioterapeut Priit Lehismets – toim) kaalus tõsiselt rongi peale minemist. Väike ja kitsas lennuk see on, aga kohale meid viis.

Meil oli tihe graafik, palju lende, ja need kõik Moskva kaudu. Pärast Saraatovit pidasime viimase mängu Kaasanis. Nende kahe linna vahemaa on 600 kilomeetrit, aga otselennud puuduvad, tuli ikka minna Moskva kaudu.

Kaasanis polnud seekord pikemalt aega vanade tuttavatega maha istuda. Aga hea oli neid näha – veidi rääkisin mänedžeriga, praegu mängib Unicsis paar minu võistkonnakaaslast kunagisest Moskva Dinamo ajast, muidugi ka peatreener Jevgeni Pašutin.

Kui aprilli alguses võitsime Riia VEFi ja tabeliseis näis juba väga hea, me meeskonna sees play-off'ist ei rääkinud, et mitte panna mängijatele lisapingeid peale. Lootsime, et saame veel mõne mängu kätte, kuid praegu tundub, et läheb raskeks, sest Zenidil pole Astana vastu võitu vaja (jutuajamine toimus enne eile õhtul Peterburis peetud mängu – toim).

Kurb on see, et kõik oli meie enda kätes, kuid Petšerovi puudumise tõttu „number nelja" positsioon lonkas, olime poolikud ja Minski mängu algus läks käest ära. Meil on viimasel ajal probleem visketabavuse, samuti võistkondliku kaitsega, ning needki on põhjused, miks tulime siia Otepääle, kolmepäevasesse laagrisse. Pluss linnarutiinist välja saada.

TTÜga läks üks mäng lisaajale, teise võitsime 50ga – niisuguseid asju on juhtunud läbi aegade. Tegemist oli meeskondliku keskendumise probleemiga. Sul võib rünnakul olla kehv päev, kuid kaitses ei saa olla vabandusi.

Peatreener Alar Varrakule tegi meeskond sünnipäevakingi esmaspäevase võiduga. Klubi aga kinkis talle grilli. Nii et peatreener peaks suvel hakkama abitreeneritele vorsti grillima.

Üles kirjutas Ville Arike