Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola juhendas meeskonda nii intensiivselt, et püksisäär rebenes. Foto: Reuters/Scanpix
Uudised
23. aprill 2015, 07:00

Guardiola tõmbas torukaabust jänese välja (1)

Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola sai enne Meistrite liiga veerandfinaali kordusmängu FC Portoga kuus päeva igast suunast turmtuld, ent ei vankunud, vaid juhtis avamängu 1:3 kaotanud Saksamaa tippklubi vapustavale 6:1 võidule.

Sisuliselt oli kaalul Guardiola sobivus oma ametisse. Kui Porto jätnuks Bayerni poolfinaali ukse taha, poleks tõlgendamisele mingit ruumi jäänud, vaid Guardiola saanuks hindeks mitterahuldava. Saksamaa meistritiitel ja võimalik karikavõit (teisipäeval kohtutakse poolfinaalis Dortmundi Borussiaga) pole argumendid, millega saaks õigustada põrumist Meistrite liigas, sest just seda võistlust silmas pidades Guardiola 2013 suvel Bayerni etteotsa palgati.

Bayerni aupresident Franz Beckenbauer ja tegevjuht Karl-Heinz Rummenigge kuulusid meeskonda, mis võitis aastatel 1974–76 järjest kolm Euroopa meistritiitlit. Nad ihkavad praeguse Bayerni sama võimsaks upitada. Mullu jäi 2013. aasta tiitel kaitsmata, sest poolfinaalis saadi Madridi Realile häbistav 0:5 kolakas (võõrsil 0:1, kodus 0:4).

Kui poolfinaalis ja/või finaalis suudetakse korrata teisipäeval Porto vastu avapoolajal näidatut, siis murtamatuid vastaseid Bayerni teel pole. Niivõrd võrratu ja armutu oli Bayerni näidatud jalgpall. Parimaks näiteks 3:0 värav, kus Robert Lewandowski pealöögile eelnes 75 sekundit kestnud, kõiki 10 väljakumängijat hõlmanud 26sööduline kombinatsioon.

Kõigil kuuel Meistrite liigas osaletud hooajal (neli FC Barcelona, kaks Bayerni peatreenerina) vähemalt poolfinaali jõudnud Guardiolale lauldi 6:1 võidu järel oode igas maailma otsast. Kui avamängus ei leidnud Bayern viisi end keskele väga tihedalt kokku pakitud Porto murdmiseks, siis teisipäevaks oli Guardiolal lahendus olemas: Lewandowski ja Thomas Müller mängisid mõlemad rünnakul ning äärtelt pommitati karistusalasse üks tsenderdus teise järel. Ja väravad tulid.

"Olime fenomenaalselt head," võttis Bayerni esituse kokku 4:0 värava löönud Müller. Bayerni ning PSG kordusmängus 2:0 ja kokkuvõttes 5:1 alistanud FC Barcelona saavad poolfinaalivastased teada homsel loosimisel.

Guardiola imelised numbrid

• 50 mängus 347 ehk 14,4% puhkudest on Pep Guardiola juhendatud meeskond (kas FC Barcelona või Müncheni Bayern) löönud 5 või rohkem väravat. Süngelt kõrge protsent.

• 100 ametlikus mängus Müncheni Bayerni peatreeneriks olnud Pep Guardiola saldo: 77 võitu, 12 viiki, 11 kaotust. Barcelonas oli esimese 100 mängu saldo: 71 võitu, 19 viiki, 10 kaotust.

• 30 väravat on Müncheni Bayern löönud tänavu Meistrite liigas peetud 10 mänguga. Rekord. Neist 6 peaga, mis on samuti rekord.

• 16 Bayerni mängijat 23st tänavu Meistrite liigas platsile saanust on löönud kas värava või saanud kirja resultatiivse söödu.