AHASTUS: See Scott Machado emotsioon Kalev/Cramo Peterburi Zenidi mängust sobib üsna hästi kirjeldama Eesti klubi fännide enesetunnet pärast Zenidi kaotust Astanale. Foto: Laura Oks
Korvpall
23. aprill 2015, 07:00

Kalev/Cramo ühisliigas play-offi ei pääsenud (1)

Peterburi Zenidi korvpalliklubi on tuntud kui kõva kaitsega meeskond, ent eileõhtuses kohtumises Astana vastu oli nende korvialune kui läbikäiguhoov. Kui muidu on Vene transiit Eestile hea uudis, siis seekord tähendas Zenidi 85:88 kaotus, et BC Kalev/Cramol ühisliigas kaheksa parema sekka asja pole.

Astana oli mängu eel selg vastu seina: hooaja viimase matši võiduga oli võimalik tõusta Kalevist mööda kaheksandaks ning edeneda eestlaste asemel play-offi.

Zenidi seis oli aga selge – neljas koht kindel ning peatreener Vassili Karasev lubas põhimeestele kergema päeva – staarid Kyle Landry ja Walter Hodge piirdusid vastavalt 12 ja 14 minutiga. "Liidrite hoidmise" ja "allaandmise" vahele ei saa aga panna võrdusmärki. Piiterlased läksid lõpuks poolajale vaid kuuepunktilises kaotusseisus.

Kohe teise mängupoole algul sai viga ka Astana tagamängija J’Covan Brown ning järsku kiskus matš põnevaks – rabelesid külalised, kuis jaksasid, Zeniti maha raputada ei suudetud. Ka kodumeeskond ei suutnud otsustavat spurti teha ja 1.20 enne mängu lõppu oli seis viigis 83:83.

Astana tabas vabaviske, Zenit läks korvi alt saadud punktidega ette 85:84. Kell tiksus. Astana eksis kolmepunktiviskel, sai ründelaua. Jerry Johnson saatis uue kaugviske teele, taas mööda ja lauapall kaheksa sekundit enne lõppu Zenidile!

Ent Peterburi ja Tallinna klubi fännide lootused purustas kohtunik, kes vilistas viskel Johnsoni vastu tehtud vea. Süüdlaseks jäänud Cameron Jones apelleeris süütusele, pritsis kohtunike pihta viha kuis jaksas, ent kasu sest polnud.

Lõpuks 32 punkti toonud Johnson tabas kolmest viskest kaks ja sellest piisas. Zenit andis viimasel rünnakuüritusel veel ka palli käest ja Astana kiirrünnakuga lõppes nii VTB põhiturniir kui ka Kalev/Cramo hooaeg välissarjas.