Stephen Curry (30) Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
23. aprill 2015, 18:20

Teekonnal NBA tiitlini | NBA suursoosik peab enne tõelist tuleproovi seljatama tarmukad pelikanid

Golden State Warriors (Lääne 1., 67-15) - New Orleans Pelicans (Lääne 8., 45-37)

Kui Spurs-Clippers või Howardi-Josh Smithi pealtpanekud ei tõmba Läänekonverentsi paarides, pööra pilgud siia. Kaks NBA korvpalliliiga kõige kuumemat tähte LeBroni ja Oklahoma City Thunderi superstaaride kõrval ristavad kuldse mõõga ja suure noka.

Tegu loomulikult NBA tänavuse hooaja kõige väärtuslikuma mängija suursoosiku Stephen Curry ja looduse ime Anthony Davisega, meeste pikkuse vahe on üle 15 sentimeetri.

Curry oskab jahmatada pealtvaatajaid igal mängul enda pallikäsitsuse, triblamise ja eelkõige fenomenaalse kaugviskega, 2.10 pika Davise käed ulatuvad igale poole, igas kõrguses, ta kiirus, koordineeritus ja vise imekspandavad. Juba 22-aastaselt peetakse Davist mitmete poolt NBA parimaks korvialuseks mängijaks.

Nii Curry kui Davis on mänginud kümnete prožektorite ja meediahordide tähelepanu all varemgi, näiteks eelmisel aastal korvpalli MM-il. Davis kuulus lisaks ainsatki NBA mängu pidamata USA olümpiakoondisesse Londonis.

Nüüd on sihikul uued eesmärgid: Curry ja peatreeneri Steve Kerri juhitav Warriors kütib uut NBA tiitlit frantsiisi läbi aegade edukaima põhihooaja järel, seeria avamängus 35 punkti kogunud Davis püüab tõestada, et Pelicans kuulub play-off'idesse ja on võimeline vähemalt kaakuma gigandile vastu.

Kaagub vahvalt, kuigi Warriorsi koduareenil vaigistas korvpallitransis publik vastupanuhõiked esimeses kahes mängus. Pelicansi peatreener Monty "Not Python" Williams kartis enda kõrvade pärast ja nurises, et ükski hääl ei jõua platsil mängijateni.

NBA peatreeneri palk peaks võimaldama League Passi ja telekaableid: eelmise aasta Warriors-Clippers saaga oli eelvaade, mida Warriorsi Oracle Arena detsibellid suudavad korda saata. Seega - kus Sa elanud oled, armas Monty?

Tõsisemaks minnes, Pelicans on siiani andnud kibedad lahingud. Paratamatult pole New Orleansi sats nii tugevalt komplekteeritud kui Lääneränniku ja San Francisco hüvesid nautiv Warriors, eriti karjuvalt kajastub see pingi peal. Davist abistavad mehed, kes ei ole ilmtingimata nõrgad (Tyreke Evans on kolmikduublite oht, Eric Gordon täpne kaugviskaja, Jrue Holiday üks paremaid noori mängujuhte, äär Quincy Pondexter on end uuesti leidnud), aga seitsmes käik jääb puudu.

Lisaks on pace-and-space taktikat viljelev Warriors neutraliseerinud varakult ära Türgi koondise liidri ja Pelicansi algtsentri Ömer Asiki, kelle asemel peaks täna algkoosseisus olema suur äär Ryan Anderson, Davis läheb ise korvi alla.

Taktikalise muutusi tagajärgi näeb täna öösel - võib juhtuda, et Warriors vähendab oma tsentri Boguti mänguaega ja paneb tsentrisse 1.95-1.97 pika Draymond Greeni, kes tuli Kawhi Leonardi järel aasta parima kaitsemängija hääletuses teisele kohale. Warriors ei taha enda kiiruslikku eelist kaotada, mis tõi neile põhihooaja jooksul nii palju edu.

Soovitan imetleda ja võtta viimast sellelt seerialt, võimaluse korral isegi lindistada. 10 aasta pärast saate meenutada, kuidas Davise play-off karjäär algas ja millise stardi tegi legendaarne '14-'15 Warriors.