Marc Gasol (33) ja Robin Lopez (42)Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
23. aprill 2015, 18:26

Teekonnal NBA tiitlini | Grizzlies hävitab jõuga Blazersi riismeid

Portland Trail Blazers (Lääne 4. ja divisjonivõidu tõttu automaatselt nelja parema seas, 51-31)

Läänekonverentsi kõige armetum paar, mida soovitan kahjuks vaadata ainult siis kui teist play-off mängu pole käimas. Ja isegi siis on tervislikum magada, sest võib eeldada, et Grizzlies rebib enda karukäpaga Portlandi teerajajad jäseme kaupa tükkideks kuni 4-0 on fakt.

Hooaega stabiilsete võitudega alustanud Blazers oli alles jaanuaris Lääne jäämäe tipus koos Warriorsiga: algviisik oli liiga kõige tugevamate hulgas, pink oli...adekvaatne. Tõotas minna paremaks kui vahetustehingu käigus hangiti tagamängija-äär Arron Afflalo ja nooremad mehed näitasid sagedamini enesekindlust.

6. märts, 2015. Admiral Terry Stottsi logiraamat pardal "Trail Blazers".

Laev on jõudnud Dallase hobupaadist ette kolmandaks veerandiks. Madrused on elus ja terved, toitu on salves küllalt. Tüürimees Aldridge ei ole eksinud kordagi suunaga. Kurat, keegi karjub.

HijaHKHFUFHUKFGF,HBN,ADSJHBKJVHBFGQ,KUafbuigfbshblbYAD

Laev upub. Suudame Dallase paadist tervemini sadamasse jõuda, aga laevamehaanik Wesley Matthews on uppunud ja varumehaanik Afflalo ei tea, kuidas elektrijaama ja pumbasüsteeme putitada. Aldridge poetas meheliku pisara nagu Simba "Lõvikuningas". Oli hüva reis, püüan järgmine kord uuesti.

Teisisõnu: Blazersi tähtsuselt kolmas lüli Wes Matthews rebestas enda Achilleuse kõõluse ja kõik hakkas sealt allamäge veerema.

Aldridge mängis niigi läbi purustatud pöidla, mängujuht Damian Lillard kannatas randmevigastuse all. Matthewsiga varises kaardimajake PO ajaks täiesti kokku ja kuigi Memphise karukoopas on ka paar vigastatud mesikäppa, ei ole nende kaotused nii  kriitilise tähtsusega.

Kaks sünget küsimust ripuvad õhus. Millise mängijana tuleb Matthews tagasi (ajalugu näitab, et Achilleuse rebestamine rikub karjäärid NBA tasemel ära)? Kas 30. eluaastale lähenev LaMarcus Aldridge tunneb suvel kiusatust naasta koju Texasesse või jääb ta Portlandi patrioodiks lõpuni välja? Esimene küsimus on korrelatsioonis teisega.

Autor ootab seni juba vältimatut Grizzlies-Warriors vastasseisu.