Chicarito Hernandez Foto: AFP
Jalgpall
24. aprill 2015, 07:00

ManU põgenikust Reali sangariks

Madridi Real on Meistrite liiga poolfinalist. Üle üheksa mängu suutis kuninglik klubi lõpuks linnarivaal Atletico alistada ja lõpuks ei osutunud Reali sangariks ei Bale ega Benzema (mõlemad olid vigastustega väljas), ei Cristiano Ronaldo ega suvine suurost James Rodriguez. Los Blancose päästjaks oli hoopis Manchester Unitedist laenul olev Javier Hernandez.

Irvhammastel ei võtnud kaua aega, et sotsiaalmeedias hakata rääkima mehhiklase imelisest muutusest – 26. augustil vahetati Hernandez Unitedi häbistavas 0:4 kaotusmängus Inglismaa tugevuselt kolmanda liiga klubiga MK Dons pingile, üheksa kuud hiljem teenis ta 88. minutil löödud väravaga Realile Meistrite liiga poolfinaalkoha.

Veebi-trollidega sama meelt oli ka Reali peatreener Carlo Ancelotti: «Chicarito mängis täna väga hästi. Tal on sel hooajal palju kannatanud ja väga vähe mänginud, aga ta väärib seda olulist tabamust. Ta ei vandunud ka rasketel hetkedel alla, andis endast treeningutel kõik ja lõpuks sai see tasutud.»

Hernandezi pingelangus oli nõnda suur, et kui ta pärast väravat aja viivitamiseks välja vahetati, puhkes mehhiklane varumeestepingil nutma. Tähtis värav ei tähenda aga, et ta jaoks Realis tuleval aastal ruumi oleks – klubi ründeliin on mõeldud ainult Galacticos’tele ehk superstaaridele ja Hernandez selle tasemeni ei küündi. Nõnda naaseb ta suvel esmalt Unitedisse ja kui Louis van Gaal teda seal näha ei soovi, peab ründaja leidma endale uue tööandja.

Meistrite liiga poolfinalistid on seega Real, Barcelona, Müncheni Bayern ja Juventus (kordusmängus 0:0 viik Monacoga). Poolfinaalpaarid loositakse täna ning esimesed mängud peetakse 5.-6. mail.