Aivar Rehemaa ja Tanel Ojaste.(vasakul). Foto: Arno Saar
Talisport
24. aprill 2015, 07:00

Aivar Rehemaa kaalub koostööd norralastega (4)

Suusatamise MMil kolm korda 30 hulka sõitnud Aivar Rehemaal on küll puhkus, ent 32aastane sportlane mõtleb uuele hooajale ja kavatseb treeningutes muudatusi teha.

Eile leppis Rehemaa treener Tanel Ojastega kokku, et nad alustavad üldkehalist ettevalmistust. "Siiani olin rohkem krossisõitja," ütleb Eesti kestvuskrossi meistrivõistlustel osalenud suusataja. "Praegu peab juba mõtlema sellele, mis leiva lauale toob."

Täpselt paneb Rehemaa plaanid paika siis, kui tema põhitreener Anatoli Šmigun USAst koju naaseb. "Vahepeal rääkis Tolik, et on pensionär ja võib tegelda lastelaste kasvatamisega. Aga enne ärasõitu ütles: ettevalmistuses tuleks teha muudatusi! See on hea märk. Usun, et ta jätkab mu treenerina."

Šmigun rääkis Rehemaast oma noorema tütre Katrini abikaasa Knut Nystadiga, kes tegutseb Norra suusakoondise hooldetiimi juhina.

"Knut oli Tolikule öelnud, et norralastega treenimine on võimalik," märgib Rehemaa. "Tegelikult kinnitas Knut juba eelmisel aastal, et võin norralastega harjutama tulla. Praegu on kompamine, palju sõltub eelarve kokkusaamisest."

Samas avaldab Rehemaa, et kaalumisel on veel kaks varianti: tänu Toliku tutvustele on võimalik harjutada venelastega, teine variant on trenni teha Algo Kärbi, Karel Tammjärve ja Raido Ränkeliga.