Usain Bolt.Foto: VANDERLEI ALMEIDA
Kergejõustik
24. aprill 2015, 15:46

Vihane Usain Bolt: Tyson Gay üheaastane keeld? See on kõige lollim asi, mida kuulnud olen (4)

Kuuekordne olümpiavõitja ja kaheksakordne maailmameister Usain Bolt rääkis, et ta polnud enne Tyson Gay üheaastast võistluskeeldu midagi nii lolli kuulnud.

32-aastane ameeriklane ja Bolt olid pikka aega suured konkurendid, kuid Gay jäi 2013. aastal vahele anaboolsete steroidide kasutamisega. Selle eest teenis ta vaid aastase võistluskeelu, sest tegi juhtumi uurijatega koostööd.

Gay on nüüd võistlusrajale tagasi tulnud ning läheb Boltiga suure tõenäosusega vastamisi augusti lõpus toimuvatel maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad Hiina pealinnas Pekingis. Bolt pole aga rahul, et Gay taas medalitele joosta saab.

"Olin sellest [võistluskeelust] tõeliselt vapustatud. See saadab välja vale sõnumi: "Kui vahele jääd, siis räägi meile, mida tead ja me lühendame su keeldu." Sõnum peaks olema, et kui petad, siis lüüakse sind spordist välja," pahandas jamaikalane.

"Ma ei oota Tyson'iga võistlemist, see valmistab mulle tuska. Ma ei muretse, et ta mind võidab, arvan, et see on nii, kuna ma austasin teda väga. Kuid siis avastada, et ta kasutas dopingut - usun, et vanemad tunnevad nii kui nende laps midagi halvasti on teinud ja neid alt vedanud. Tunnen nagu ta oleks nii mind kui kergejõustikku alt vedanud."