Pärnu Võrkpalliklubi peatreener Avo Keel tüüris meeskonna tänavu Eesti meistrivõistluste tiitlini.Foto: MATI HIIS
Võrkpall
24. aprill 2015, 14:56

Pärnu meistriks tüürinud Avo Keel hakkab juhendama noori rannavõrkpallureid

Äsja saalivõrkpallis Pärnu Võrkpalliklubi peatreenerina Eesti meistriks tulnud Avo Keel asub juhendama U16 vanuseklassi noormeeste rannavõrkpallikoondist.

Eesti rannavõrkpall tegi olümpiadebüüdi aastal 1996 Atlantas, mil Kaido Kreeni paarimeheks oli just Avo Keel. „Olen rannavõrkpalliga ise aktiivselt tegelenud, nüüd tahan vaadata, mis õnnestub noorematelt meestelt kätte saada. Oskused on neil saalist olemas, lisaks on nad paar aastat ka rannas mänginud," rääkis lõppenud saalihooajal Pärnuga kaks tiitlit võitnud Keel.

Noormeeste rannavõrkpallikoondise juhendamine ei tähenda, et Keel lõpetaks töö suvepealinna meeskonna eesotsas. „Klubitöö algab suuresti niikuinii alles juulis ja esimese kuu treeningud viib suuremas osas läbi üldkehalise ettevalmistuse treener," lausus Keel.

Olümpiakogemusega Keel on varemgi noori rannavõrkpallureid juhendanud. Aastal 2009. võitsid Martti Keel ja Rauno Liivrand Portugalis Espinhos toimunud U18 vanuseklassi EM-ilt pronksmedali.

Lisaks Keelele juhendab erinevate vanuseklasside noortekoondisi veel kolm treenerit. Noormeeste U18 ja U20 vanuseklassi treenib Karl Jaani. Tüdrukute noorema vanuseklassi juhendajaks saab Kertti Külm ning vanemaid neiusid treenib samuti olümpiamängudel rannavõrkpallis Eestit esindanud Kristjan Kais. Noortekoondiste tegemistele paneb õla alla kütusefirma Premium7, kes on kolme aasta jooksul rannavõrkpalli järelkasvu toetanud 30 000 euroga.

Suve jooksul seisavad koondistel ees kodused laagrid ja kohalikud võistlused, tähtsaimad jõuproovid on omavanuste Euroopa meistrivõistlused ja 24.-26. juulini Armeenias toimuvad EEVZA (Ida-Euroopa Võrkpalli Assotsiatsiooni) mesitrivõistlused. U18 vanuseklassi EM mängitakse 6.-9. augustini Lätis, U20 oma toimub 2.-5. septembrini Küprosel.

Mullu said endast aasta vanematega mänginud Gerli Gull ja Laura Jõgi U18 vanuseklassi EM-il 9. koha, Dmitri Korotkov ja Reimo Reimand olid 17. Mõlemad paarid saavad seega ka tänavu U18 EM-il mängida.