7. voorus Tallinna Levadia 2:0 alistanud ja hooaja seitsmenda võidu noppinud Nõmme Kalju saab laupäeval taas võitu tähistada, sest Tallinna Infonetist saadakse Ott Järvela arvates 2:0 jagu.Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
24. aprill 2015, 16:49

Ott Järvela | Ennustus jalgpalliliiga 8. vooruks, Tartu tõuseb, Narva vajub (1)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kõrgliiga 8. vooru keskseks kohtumiseks tabeliseisu kohalt on liidri Nõmme Kalju ja kolmanda koha omaniku Tallinna Infoneti duell. Ent põnevat põhimõttelisust kätkevad ka matšid Tartu Tammeka - Viljandi Tulevik ja Narva Trans - Sillamäe Kalev.

Tartu Tammeka – Viljandi Tulevik 2:1

Paar päeva enne jalgpallihooaja algust teatas Tammeka peatreener Indrek Koser mulle igasuguse kõhkluseta, et kunagise Liivimaa piiridesse jäävate Premium liiga klubide (Tammeka, Tulevik, Pärnu) arvestuses pole tartlaste esikohas kahtlust.

Kuigi hooaja teises voorus kaotati Pärnule 2:4, on järgmised voorud näidanud, et Koseri juttu on põhjust uskuda. Tammekas peitub piisavalt meeskondlikku kvaliteeti, et ka tabeli esimeselt otsalt hooaja jooksul punkte röövida. Tuleviku tornid Sander Post ja Joonas Tamm on Tammeka jaoks probleem, aga mitte ületamatu probleem.

Paide Linnameeskond - Tallinna Flora 1:3

Ilmselt annab Flora peatreener Norbert Hurt taas paarile põhimehele puhkust, sest Florat ootab ees tugev periood, kui 12 päeva jooksul kohtutakse esmalt Evald Tipneri karikavõistluste veerandfinaalis Sillamäe Kaleviga ja siis Premium liigas kaks korda järjest Levadiaga. Ent paari-kolme põhitegija puudumine Flora võitu ei väära.

Pärnu Linnameeskond – Tallinna Levadia 1:3

Pärnu on küll kaotanud viis mängu seitsmest toimunust ja lubanud endale lüüa 24 väravat (Premium liiga halvim näitaja), ent samas jäänud ise kuivale vaid korra – eelmise nädala keskel Nõmme Kaljule 0:1 kaotatud mängus. Usun, et nad löövad värava ka Levadiale, kelle võitu aga pärnakate üks tabamus ei väära.

Nõmme Kalju – Tallinna Infonet 2:0

Nõmmekate esitus nädala eest Tallinna Levadia üle Kadriorus võetud 2:0 võidumängus oli samaaegselt mitmekülgne, kirglik, kannatlik, nutikas ja meisterlik. Nad on praegu kõrgliiga kõige parem meeskond ning kuigi Infonet on võitnud kolm mängu järjest (sh viimati Sillamäed 1:0), võtab Kalju 8 võidu 8-st mängust.

Narva Trans – Sillamäe Kalev 1:2

Kui hooaja eel paistis, et Tammekal on välja öeldud eesmärki – kuues koht – seoses Transi eelmisest hooajast märgatavalt asjalikuma komplekteeritusega keeruline täita, siis narvakate ebakindlad esitused viitavad, et enne mängude algust neile enamvähem kõigi poolt vaikimisi kirja pandud kuues koht pole sugugi kindel. Tänavuse esimese Ida-Virumaa derbi võidab Sillamäe.

Järvela senine saldo 2015. aasta hooaja 35st mängust: 19 õiget tulemust, 6 õiget skoori. Eelmises voorus 5st vastavalt 1 ja 0 (viikide ennustamine ei tasunud ära, kõik läks ikka täitsa nihu).