Brandis Raley-Rossi ei peatanud ussi- ega püssirohi.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
24. aprill 2015, 22:21

Brandis Raley-Rossi 41 punkti murdsid Tartu Rocki

Milline mäng poolfinaali alustuseks!

Oli aasta 2010, kui Rakvere Tarva korvpallimeeskond kohtus Tartu Ülikool/Rockiga Eesti liiga finaalis ja asus üllatuslikult 2:0 juhtima. Nüüd saadi kokku poolfinaalis ja keegi seda ei oodanud, kuid Brandis Raley-Ross ja Co noppis Tartus teisel lisaajal 84:81 võidu!

„Emotsioon on võimas!" muheles Tarva juhendaja Andres Sõber. „Mängisime hasardiga, meil on võitlejad tüübid, kõik mehed võitlesid ja jaksasime täiega lõpuni. Nemad jäid oma klimpi sisse. Nüüd peavad nad kahel korral Rakverre tulema."

Kui Rock pääses esimesel poolajal kiirelt rohkem kui kümne punktiga juhtima, ei ennustanud miski, et kõik hakkab minema ennustustele – vaevalt õnnestub poolfinaalides tulemusi 3:0 vältida – vastupidiselt. Aga läks, ehkki paljud – kuid mitte kõik! – asjaolud rääkisid Tarva kahjuks.

Rock surus algusest peale palli korvi alla ning Reinar Hallik kogus mõne minutiga kolm viga. Mängu keskpaigas lisandus neljaski. Ka ei kippunud Eesti koondislase visked kuidagi korvi minema. Julius Brooks hiilgas mitme fantastilise pealtpanekuga, kuid pidi kahe ebasportliku vea tõttu enneaegu riietusruumi lahkuma. David Haughton tegi samuti innustunult oma tööd, ent lisaajal langes vigadega välja temagi...

Sellega Tarva hädad ka lõppesid, sest kuigi viimaste minutite eesliini moodustasid Martin Jurtom ja Robert Peterson, loopisid Raley-Ross ja Juris Umbraško selleks ajaks juba kolmeseid korvi ja lisasid lõpus ka täpsed vabavisked. Raley-Ross lõi oma Tartu halli rekordi kolme silmaga üle, jõudes 41 punktini!

Rockil tuli pärast ladusat algust aga ühel hetkel nagu sein ette, Andres Sõbra kasutatud väljend „klimpi sisse" oli päris tabav. Kolmandal veerandil piirdusid tartlased üldse 9 punktiga, teisel poolajal ei tabatud ühtegi (!) kaugviset, lõpus hoidsid vee peal Tanel Soku individuaalsed sooritused.

„Esmalt õnnitlen Tarvast," ütles Rocki peatreener Gert Kullamäe. „Alguses justkui saime rütmi kätte, kuid mehed olid kanged, mäng korvi alla, mis alguses toitis, unustati ja läks punnitamiseks. Üks mees korraldas kontserdi ja meil polnud mängijat, kes ta maha võtnuks."

Kullamäe sõnul teab ta kanguse põhjust, seeria eel võetigi väike risk – selge viide üldfüüsilise treeningutele – ning ta usub, et kolmapäeval Rakveres peetavas teises mängus liiguvad mehed juba paremini ja on värskemad. Finaali saab kolme võiduga.