James Harden viskelFoto: Reuters / Scanpix
Korvpall
25. aprill 2015, 08:54

Suur sakslane oli fantastiline, kuid habe oli kriipsukese parem

Korvpalliliiga NBA tänavused kohamängud on küll pingelisemaks muutunud, kuid kaheksast paarist seitsmes on seis 2:0 või 3:0. Öösel vastu tänast said oma kolmanda võidu Houston Rockets ja Washington Wizards, San Antonio Spurs alistas Los Angeles Clippersi ja asus seeriat juhtima 2:1. 

Öö kõige pingelisemas kohtumises alistas Houston võõrsil Dallase 130:128 ehk kokku visati 258 punkti, mis on kohamängude viimase 25 aastal suuruselt kolmas punktisaak normaalajal.

Imelist ründemängu nägi mõlemalt poolelt - oma kohamängude punktirekordi tegi nii parima mängija tiitlile kandideeriv James Harden (Houston, 42 punkti) kui ka Monta Ellis (Dallas, 34 punkti). 34 punkti viskas ka Dallase legend Dirk Nowitzki.

Lisaks Hardenile tuleb ära mainida ka Houstoni keskmängija Dwight Howard, kes kogus 26 (!) lauapalli, korrates niimoodi Houstoni kohamängude läbi aegade rekordit (sama on saavutanud Hakeem Olajuwon ja Moses Malone).

Mängu lõpptulemuse otsustas siiski Hardeni suurepärasus:

Dallase viimane vise oli päris mööda:

Teistes öistes mängudes oli Washington Wizards 106:99 parem Toronto Raptorsist ja San Antonio 100:72 Clippersist.

San Antonio eest säras äsja parimaks kaitsemängijaks valitud Kawhi Leonard, kes viskas 32 punkti, kusjuures neljandal veerandajal võeti ta pingile puhkama, sest edu oli nii suur.

 

Kuigi Washingtoni kangelaseks võib pidada John Walli, kes kogus 19 punkti ja 15 söötu, tõusis kõige eredamalt esile vanameister ja Bostoni legend Paul Pierce, tabades selle kolmese: