Vladimir Klitschko ja Bryant JenningsFoto: AFP/Scanpix
Spordivaria
26. aprill 2015, 07:30

GALERII | Vladimir Klitško oli haavatav, ent võttis siiski 22. järjestikuse võidu (8)

Enne kui järgmisel nädalavahetusel peetakse ära profipoksi "Sajandi matš", astus Eesti aja järgi täna varahommikul, New Yorgi kella järgi hilisõhtul ringi ka raskekaalukategooria ülivõimas valitseja Vladimir Klitško, kes alistas Madison Square Gardenis Bryant Jenniningsi kohtunike ühehäälse otsusega.

Kuigi kohtunike punktid olid isegi pärast Klitškolt sidumise eest ühe silma ära võtmist selgelt ühepoolsed (Ukrainlase võidunumbriteks olid 116-111, 116-111 ja 118-109), osutas kodupubliku ees võidelnud Jennings raskekaalupoksi pea kümnendipikkusele valitsejale kõva vastupanu.

Matši alguses selgelt oma pikkusülekaalu ära kasutanud Klitško domineeris esimest kolme raundi, ent siis muutus üha kiiremaks ka Jennings, kes leidis tee ukrainlase pikkade käte vahele ja tümitas teda lähedalt. Klitško tavapärane taktika ligidale tulnud vastane koheselt siduda ei toiminud väleda Jenningsi vastu tavapärases headuses ning paar Klitškod tabanud sirget ja haaki andsid publikule põhjust skandeerimiseks: "USA! USA!"

Ent Jenningsi karjääri senine saldo, 19 võitu, millest vaid 10 knockout'iga, andis selgelt märku, et kõige raskemat vasarat ta kätes ei peitu ja seega ei piisanud tublist lähivõitlusest ja Klitško survestamisest võiduks. Ukrainlase vasaksirged töötasid distantsilt punktide korjamiseks piisavalt hästi ja kohtunik ootas kümnenda raundini, enne kui sidumise eest mehelt punkti maha võttis.

Seega ei olnud lõpptulemuses mingit kahtlust – Klitško võttis oma karjääri 64. võidu kohtunike ühehäälse otsusega ja jätkab aastal 2004 alguse saanud võitudeseeriat, mis on nüüd kujunenud juba 22 matši pikkuseks.

Küll aga pakkus Jenningsi vastupanu lootust kõigile raskekaaluvööd ihaldavatele tipp-poksijatele: juba 39aastane Klitško on muutumas haavatavaks!