Ott Tänak.Foto: Twitter
Auto-Moto uudised
26. aprill 2015, 19:07

Dramaatilise Argentiina MM-ralli võit läks üllatusmehele, suured probleemid jälitasid suuri nimesid ka viimasel katsel (7)

Äsja lõppes autoralli MM-sarja hooaja neljas etapp Argentiinas, mille võitis Citroenil kihutav Kris Meeke.

Ralli 12. ehk viimasel katsel võttis võidu valitsev maailmameister Sebastien Ogier, kes seekord ralli üldarvestuses kõrges mängus kaasa ei rääkinud, sest kaotas teise võistluspäeva avakatsel tohutult aega.

16,32km pikkusel katsel järgnesid Ogier'ile Dani Sordo ja Mads Östberg, kes kaotasid vastavalt 9,9 ja 10,9 sekundit. Fordi rooli kihutav Ott Tänak, kes sõitis üleeile vastu kivi, oli neljas, kaotades prantslasele 11,2 sekundit.

Viimasel katsel katkestas norralane Andreas Mikkelsen, kes jõudis sõita vaevu 400 meetrit, misjärel vastu kivi sõitis ja ralli pooleli jättis. Täpselt sama kivi otsa kihutas ka Thierry Neuville, kes oma masina samuti raja äärde jättis.

Argentiina MM-etapi kokkuvõttes järgnesid Meeke'ile Östberg ja Tänaku meeskonnakaaslane M-Spordis Elfyn Evans. Kui norrakas kaotas põhjaiirlasele 18,1 sekundit, siis Evans jäi maha juba 3.27,4. Tänak lõpetas 11. kohaga, kaotust võitjale kogunes 25.52,3.

Ralli esikümme ja Tänak: