SEE ON VÕIT: 1182 Tallinn naiskond viskas peatreener Howard Frieri kõrgele õhku . «Lõpetage juba!» hüüdis naerul Frier.Foto: Arno Saar
Korvpall
28. aprill 2015, 07:00

Howard Frier sai kolmanda meistrikulla, seekord treenerina

2014. aasta juunis 1182 Tallinn korvpallinaiskonda treenima asunud endine tippkorvpallur Howard Frier lootis hooaja eel tiitli eest võitlema hakata. Eile saigi ta pea kohale tõsta meistrikarika – 1182 võitis Tallinna Ülikooli neljandas finaalmängus suisa 78:57 ning finaalseeria kindlalt 3:1.

Kalev/Cramo koosseisus kahel korral Eesti meistriks tulnud ning esiliigas alles kaheksa päeva tagasi Balteco särgis võidutsenud ameeriklane kinnitas, et esimene treeneritiitel, eriti naiste seas maitseb magusalt.

"Meil on nii head mängijad. Ma pean neid kiitma! Kogu aeg, kui neilt midagi palusin, proovisid nad kõike sajaprotsendiliselt," õhkas ta.

Otsustavaks pidas Frier aga teist finaalmängu, kui lisaajal alistati võõrsil TLÜ 83:80. "Kuna olime kodusaalis kaotanud, siis mõistsime, et teisiti ei saa. Lisaaeg oli väga raske, aga saime aru, kuidas peab mängima: agressiivsemalt ja kiirelt. Kolmas ja neljas mäng tegime samamoodi ja tüdrukud said sellega hakkama!" meenutas ta.

1182 Tallinn alistas TLÜ ka jõulude paiku Eesti karikavõistlustel, seejärel siirdus TLÜ peatreener Üllar Kerde Venemaale ning naiskonna etteotsa asus Janne Rits. Frier täheldas, et ka treenerivahetus muutis vastaseid.

"Ma ei ütle, et Kerde tegi midagi valesti, aga Ritsi käe all mängisid nad väledamalt ja jõulisemalt. Nad said ju Eesti-Läti ühisliigas pronksmedalid! Müts maha!"

Seeria resultatiivseim, TLÜ poolt keskmiselt 19,3 punkti mängus visanud Kerttu Jallai aga Frieriga ei nõustunud.

"Kõik treenerid on meile midagi juurde andnud. Janne tõi meile kindlasti võitluslikkust juurde, aga 1182 mängis lihtsalt väga hästi kokku. Neile tuleb au anda!" rääkis ta.

Kuigi Frieri leping on kõigest aasta pikkune, loodavad nii tema kui pallurid selle pikendamist. "Ta on hästi toetav treener, kellest õhkub positiivsust. Negatiivset tooni sai hooaja jooksul väga-väga vähe tunda. Kindlasti väärib ta teist treeneriaastat, sest oskab meid mängima panna kui üks võistkond, kus üksikuid liidreid pole," sõnas eile 9 punkti toonud Mailis Pokk.

"Meie tiimis on raske valida MVPd, sest kõik annavad endast palju. Mitte ainult Pirgit Püü (kes eile viskas 20 p – toim.) ja Birgit Viibur (20 p, 9 lp), vaid ka Mailis Pokk ja paljud teised," lisas Frier.

"Mul on nii hea töö, iga päev 10-11 ilusat tüdrukut treenida on lihtsalt fantastiline! Kui lepingut pakutakse, võtan vastu! Miks ma peaksin teist tööd tahtma?" muigas ta.