Viiekordne snuukri maailmameister Ronnie O’Sullivan. Foto: AFP / Scanpix
Spordivaria
28. aprill 2015, 07:00

Snuukri MMi ilmestavad O’Sullivani trikitamised (3)

Inglismaal, Sheffieldis jätkuval snuukri MMil vormistas viiekordne maailmameister Ronnie O’Sullivan eile õhtul koha veerandfinaalis, kui alistas Matthew Stevensi 13:5. Võrratu snuukrimängu kõrval pälvib inglane ohtralt tähelepanu ka erinevate trikitamistega.

O’Sullivani kummalised, kohati ka skandaalsed tujud ja tegemised pole midagi uut. 90ndatel jäi ta vahele kanepi tarvitamisega ja sai võistluskeelu, 2007 andis ta keset matši loobumisvõidu ning depressioonile viidates on ta võtnud snuukrist mitmeid pause. Lisaks nagistamised kaasvõistlejate, alajuhtide ja ajakirjanikega.

Mulluse MMi finaalis mõnevõrra üllatuslikult Mark Selby käest 14:18 kaotuse saanud O’Sullivan alustas tänavu Sheffieldis trikitamisega kohe esimeses ringis. Matšis Craig Steadmani vastu võttis ta kuuenda frame’i eel kingad jalast ja jätkas mänguga sokkides.

Võistlejatelt korrektset rõivastust – mustad kingad, mustad viigitud püksid, kraega särk, kikilips, vest – nõudval snuukri MMil oli sokkides sportlane ennekuulmatu. O’Sullivan põhjendas, et uued kingad panid suure varba valutama ja proovis publikust sobivaid kingi laenata, aga seepeale kutsus turniiridirektor Mike Ganley ta riietusruumi ja andis O’Sullivanile jalga enda kingad.

"Ronnie O’Sullivani puhul võib kindel olla ainult selles, et puudub igasugune ettekujutus tema kavatsustest. Kindlasti eelistan olukorda, kus tal on kingad jalas. Lisaks, mis juhtub siis, kui ta matši ajal tunneb, et püksid veidi ebamugavalt kisuvad," kommenteeris Rahvusvahelise Snuukriliidu juht Barry Hearn juhtunut tõsist juttu kerge naljaga kombineerides.

Enne teise ringi matši Stevensiga andis O’Sullivan intervjuu ajalehele The Times, kus pakkus end BBCst sule sappa saanud "Top Geari" saatejuhi Jeremy Clarksoni asendajaks.

"Kui too töökoht vabanes, ütlesin agendile, et tahan seda, aga ei tea, kas ma sellega ka hakkama saaksin," rääkis O’Sullivan.

Olgu öeldud, et kiired autod O’Sullivanile meeldivad. 2004 oli ta "Top Geari" külaline ja läbis ringraja väga hea ajaga. Inglismaal on ta mitmeid kordi liigse kiirusega vahele jäänud ja ka ühe päris õõvastava avarii teinud.

Ekstsessideta ei möödunud ka matš Stevensiga. Esmalt oli ebaõnnestunud löögist pettunud O’Sullivan lähedal kii puruks virutamisele, ent õnneks oli mänguvahend välja voolitud painduvast puust. Seejärel tegi kohtunik talle ametliku hoiatuse ebaviisaka žesti eest. Vaevalt O’Sullivani järgmisedki matšid kummaliste seikadeta mööduvad, sest need on sarnaselt võitudega tema pidevateks saatjateks.