KOOS: Ainsana ei jõudnud eilseks vollekoondise kogunemisele temporündaja Ardo Kreek, kes mängib Prantsusmaa meistrivõistluste poolfinaalides.Foto: Arno Saar
Võrkpall
28. aprill 2015, 07:00

Robert Täht: "Tippvõrkpallur on aasta läbi kui orav rattas." (7)

Noor nurgaründaja kolib Poola kõrgliigasse.

Tänavu Tartu võrkpallimeeskonnaga Eesti-Läti ühisliiga võitnud ja kodustel meistrivõistlustel hõbedale tulnud Robert Täht saab rahulikult keskenduda koondisesuvele, sest järgmise aasta leivaisa on tal paigas. Nurgaründaja esimeseks välisklubiks saab Poola tänavune seitsmes sats Lubini Cuprum.

"Kuna sealne peatreener on Eesti koondise juhendaja Gheorghe Cretu ehk Gianni, siis oli tal see plaan ammu välja mõeldud," rääkis Täht, kuidas Poola klubi teda kosis. "Gianni andis juba eelmisel aastal meie esimesel kohtumisel teada, et tal on plaan mind sinna mängima viia, aga toona jäi asi katki, kuna Poola liigas on välismaalaste piirang."

Tänavu Cretu kaua ei viivitanud ning kosis 21aastast Tähte esimesel võimalusel: "Ta andis mõista, et on huvitatud, juba enne Eesti meistrivõistluste finaalseeria algust."

Finaalid, kus Tartu kaotas nelja võiduni mängitava seeria Pärnule 1:4, said otsa ülemöödunud pühapäeval. "Kolmapäeval saadeti leping, sain korra lähedastega läbi rääkida ja kirjutasin alla – väga kaua ma ei viivitanud, kuna tahtsin minna," selgitas Täht.

Töökas suvi, palju individuaalset trenni

Pingipoisiks Täht hakata ei plaani. "Treener ütles läbi lillede, et ta näeb mind isegi kohe põhivõistkonnas. Gianni on seda tüüpi treener, kellele meeldib pärast trenni meestega individuaalselt tegelda. Minu puhul hakkab ta ilmselt terve suvi vastuvõttu lihvima, mis peaks minupikkusel mängijal (192 cm – toim) natukene parem element olema. Kui selle paika saab, pole põhjust, miks Poola liigas mängu ei peaks pääsema," kavatseb Täht koondisesuve ka oma klubikarjääri arendamiseks ära kasutada.

Ja suvi tuleb pikk! Eile kogunes koondis, et hakata valmistuma EM-valikmängudeks Rootsiga, ning et finaalturniir toimub juba oktoobris, võivad sinisärgid tänavu pidada üle 20 matši.

"Me olime varem ära hellitatud – seitsmekuuline klubihooaeg lõppes ja siis sai suvel viis kuud rannas mängida ja teha, mis meeldib. Aga tegelikult tippvõrkpallur ongi aasta ringi kui orav rattas ja sealt maha saad võib-olla nädalaks-kaheks. Tuleb selle eluga ära harjuda ja mulle meeldibki tööd teha, eriti kellegi targema käe all," ütles Täht.

"Peaeesmärk on saada EM-finaalturniirile, sest nooremad mehed pole meestekoondisega seal käinudki. Ja siis saab juba Euroliigas tegusid teha," rääkis nurgaründaja, kes, kui Eesti koondis jõuab Euroliigas medalimängudele, tähistab oma 22. sünnipäeva palliplatsil.