Deron Williams ja Kent Bazemore (24) Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
28. aprill 2015, 08:09

Idas muutusid NBA kohamängud ootamatult pingeliseks, Blazers noppis esimese võidu

No kes oleks seda oodanud! Idas juhtis Chicago Bulls Milwaukee Bucksi vastu seeriat 3:0, kuid nüüd on seis 3:2. Atlanta Hawks juhtis seeriat Brooklyn Netsi vastu 2:0 ning nüüd on seal seis 2:2. Memphis Grizzlies (läänes) kaotas aga esmakordselt Portland Trail Blazersile ja seal on seis 3:1.

Öö kõige huvitavamas vastasseisus alistas Nets Hawksi 120:115, kusjuures kohtumine vajas lisaaega. Mängu kangelaseks tõusis kõvasti kriitikat saanud Deron Williams, kes viskas 35 punkti ja jagas seitse korvisöötu.

Tõestus, et Williams oli pöörases hoos:

Teises idatsooni mängus alistas Bucks võõrsil Bullsi 94:88. Selle mängu võtmetegijaks kerkis eelmise hooaja parim uustulnukas Michael Carter-Williams, kes viskas 22 punkti, noppis kaheksa lauapalli ja jagas üheksa söötu.

Bucksi peatreener Jason Kidd andis aga õppetunni, kuidas timeoute võtta:

Chicago kaotus oli eriti kasulik Cleveland Cavaliersile, sest nende ridades sai vigastada Kevin Love, kes vajab nüüd taastumiseks aega, sest esimeste andmete kohaselt pidanuks ta järgmise seeria tervenisti vahele jätma. Kuna Cavs kohtub aga Chicago-Bucks võitjaga, annab iga lisamäng Love'ile taastumiseks päevi juurde.

Kindlasti peab Cavs esimesed kaks teise seeria mängu läbi ajama J. R. Smithi abita, sest mehele määrati vastase löömise eest kahemänguline võitluskeeld.

Ainsas tänaöises läänetsooni mängus läksid neljandat korda vastamisi Memphis Grizzlies ja Portland Trail Blazers ning esimest korda tundis võidurõõmu Portland, alistades vastase koduväljakul 99:92.

Selle mängu kangelane oli Damiel Lillard, kes tabas kohtumise lõpuminutil kolmese ja sellele järgnenud vabaviske ning viis Portland juhtima. Kokku viskas Lillard 32 punkti.

Memphist (või Portlandit, kuigi ebatõenäoline) ootab teises ringis NBA põhihooaja parim klubi Golden Stare Warriors.

Tänaöistes mängudes lähevad vastamisi Houston Rockets ja Dallas Mavericks (3:1) ning Los Angeles Clippers ja San Antonio Spurs (2:2).