Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola ja Dortmundi Borussia juhendaja Jürgen Klopp.Foto: FABRIZIO BENSCH
Jalgpall
28. aprill 2015, 10:44

Beckenbauer: kindlasti on Klopp tõsine variant, kui Guardiola Bayernist lahkub

Müncheni Bayerni aupresident Franz Beckenbauer rääkis Saksamaa telekanalile Sky antud intervjuus, et kindlasti on käimasoleva hooaja järel Dortmundi Borussiast lahkuv peatreener Jürgen Klopp tõsine variant, kui Baierimaa klubi hakkab otsima asendajat praegusele juhendajale Pep Guardiolale.

Guardiola leping Bayerniga kestab 2016. aasta lõpuni. Mõlemal katalaani juhtimisel mängitud hooajal on Bayern võitnud Saksamaa meistritiitli, ent Meistrite liigas piirduti mullu poolfinaaliga. Guardiola teenete vastu tunneb suurt huvi valitsev Inglismaa meisterklubi Manchester City, kelle direktorid Txiki Begiristain ja Ferran Soriano tunnevad Guardiolat väga hästi FC Barcelonas koos veedetud ajast.

"Muidugi kujutan ette, et Guardiola asendajaks saab Klopp. Kui olin Bayerni president, siis arutasime Kloppi kandidatuuri sageli ja uskusime, et ta sobituks Bayernisse väga kenasti. Ta on kindlasti tõsine variant. Aga võtmeküsimus on: kaua Guardiola Münchenis töötab? Isiklikult loodan, et veel kaua. Ma ei näe põhjust, miks ta peaks 2016 klubist lahkuma. Talle meeldib München, meeskond on edukas ja ta teab, kuidas lähitulevikus edu saavutada," rääkis Beckenbauer.

Täna võõrustab Bayern Saksamaa karikasarja poolfinaalis Borussiat. Tegemist on Guardiola ja Kloppi viimase duelliga enne, kui Borussia peatreener ameti maha panneb.