Luis FigoFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
28. aprill 2015, 12:12

FIFA presidendivalimised koguvad tuure – Figo jahib MMi laiendamise lubadusega Aasia hääli

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu FIFA presidenditoolist unistav Luis Figo soovib MMil osalevate meeskondade arvu kasvatada ja eelistada tuleks tema hinnangul väljastpoolt Euroopat tulevaid koondisi. "Ma olen veendunud, et see on ala tulevik ja MMi kvaliteet ei kannataks,“ vahendab mehe sõnu Reuters.

Kes midagigi FIFA tagatubadest kuulnud on, teab ilmselt, et alates 1998. aastast pukis olnud praegune president Sepp Blatter toetub oma tagasivalimiskampaaniates suuresti Aafrika alaliitude toetsele. Sel suvel šveitslast troonilt tõugata soovijadki üritavad oma kandidatuurile laiapõhjalist tuge leida ja Portugali legend Luis Figo on ihumas hammast Aasia jalgpalliliidu 47 liikme häälele.

Figo osaleb sel nädalal Bahreinis peetaval Aasia jalgpalli konverentsil, kus tutvustab oma plaani suurendada MMile pääsevate riikide arvu. "Jalgpalli kasvav populaarsus ja kvaliteet Aasia alaliidu liikmesriikides on tugevad argumendid, et algatada debatt, mille tulemusel kasvaks MMil osalevate riikide arv 40 või 48 koondiseni (praegu 32 – toim), kusjuures eelistada tuleks Euroopa-väliseid riike," selgitas legendaarne poolkaitsja.

Aasia saab praegu MMile saata neli meeskonda ja viies koht sõltub play-off-matšide tulemusest. FIFA presidendivalimised toimuvad 29. mail ja Blatteri ning Figo kõrval kandideerivad ametisse ka Jordaania prints Ali Bin Al Hussein ning hollandlane Michael van Praag.