Frank WilliamsFoto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
28. aprill 2015, 12:33

Frank Williams lahkub F1-sarjast vaid jalad ees

1977 aastal lõi Frank Williams omanimelise vormel 1 meeskonna ja nüüdseks rüütliks löödud 73aastane vanahärra on sellest ajast saati olnud lahutamatu osa F1-tsirkusest. Ainus, mis ta ala juurest eemale saab tirida, on surm, ütles tütar Claire Reutersile.

Claire Williams juhib küll mullusel hooajal mülkast tagasi tipptiimide sekka tõusnud talli igapäevaelu, ent ametinimetus on tal jätkuvalt "asetätija". "Frank on võistkonna juht. Ta on seda alati olnud ja jätkab seal nõnda kaua, kuni me leiame ta ühel päeval näoli töölaual," sõnas naine oma isa kohta, kes on 29 aastat tagasi toimunud autoavarii tõttu aheldatud ratastooli.

"Frank on kohal 24-7. Ta veedab kontoris rohkem aega kui keegi teine. Ta armastab seda ala ning suhtub sporti jätkuvalt kirglikult. Aga tal on ka oskuslik abipersonal, keda ta talli igapäevaelu juhtimises usaldab," sõnab Claire Williams.

Williams paikneb pärast tänavuse hooaja esimest nelja GPd 10 meeskonna konkurentsis 3. kohal, piloodid Felipe Massa ja Valtteri Bottas on vastavalt 5. ja 6.