Adrian Sutil oli mullu Sauberi põhipiloodiks.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
28. aprill 2015, 13:45

Järgmine vormelipiloot kaebab Sauberi kohtusse

Sauberi vormelimeeskonna tänavune statistika on muljetavaldav – pooleteise nädala pärast on Hispaanias kavas alles hooaja viies GP-etapp ja juba on kaks pilooti Šveitsi meeskonna kohtusse kaevanud. Giedo van der Garde'i võiduka otsuse järel on nüüd advokaadi palganud Adrian Sutil, vahendab Turun Sanomat.

Sauberi tänavused põhisõitjad on Felipe Nasr ja Marcus Ericsson, ent kehtivaid lepinguid on meeskonnal veel mitme piloodiga ja kõigis on väidetavalt seel klausel, et sõitja saab 2015. aastal läbi hooaja vormelit taltsutada.

Mäletatavasti sai hooaja avaetapi eel Austraalia kohtult õiguse Sauberis sõita van der Garde ning kohustusest pääsemiseks maksis meeskond piloodile miljonite eurodeni ulatuva valuraha.

Hollandlase jälgedes on kohtuteed jalge alla võtmas mullu Sauberit esindanud ja tänavu talli varupiloodiks olev Adrian Sutil, kes väidab, et ka tema leping lubas tänavuseks aastaks kindlat sõitjakohta. Asjadesse on juba segatud advokaadid, ent pole veel päris kindel, kas asi lõpuks ka kohtusaalidesse jõuab, või lepivad osapooled enne omavahel lahenduses kokku.