Scott Machado saadab palli korvi.Foto: Alar Truu
Korvpall
28. aprill 2015, 20:33

REPORTAAŽ | Välksõda: Kalev tegi 35:12 võidetud esimese veerandiga kõik selgeks

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond ei jätnud meistriliiga poolfinaali teises, Raplas peetud mängus midagi juhuse hooleks, tehes kõik klaariks 35:12 võidetud esimese veerandajaga. Lõpuks olid võidunumbrid 91:58.

Mäng algas Raplale iseloomuliku tualettpaberi aktsiooniga, kuid see ei häirinud külalisi karvavõrdki. Esimene veerandaeg kujutas endast seeria avamängu peegelpilti - Kalevi rünnaku koha pealt. Kui siis tabas valitsev meister 17 viskest 3, siis nüüd tuli umbes sama palju möödaviskeid.

Rain Veidemani vedamisel võeti ette tõeline välksõda, mille lõpetas alles veerandajasireen. Tablool aga põlesid numbrid 12:35. Iseloomulikku statistikat (Kalev - Rapla): kahesed 12/9 ja 12/5, kolmesed 7/5 ja 2/0, vabavisked 2/2 ja 2/2, lauapallid 10-3... Sajaprotsendiliselt tabanud Veidemani kontos oli 10 punkti ja 3 korvisöötu, Gregor Arbet ja Keith Benson olid visanud 8, Scott Machado 7 punkti.

Teine veerandaeg möödus hoopis kinnisemas heitluses. Suur vahe tuli sisse sellest, et hästi tegutsenud Bensoni asemele tuli väljakule Mindaugas Kupšas - nad olid nagu öö ja päev. Suureks vaheajaks vähendas Rapla kaotusseisu kuue silma võrra - 31:48.

Suurimaks korvikütiks oli tõusnud Machado (12 punkti) Veidemani (11) ees. Rapla esimese poolaja resultatiivsemad olid Janar Soo 8 ja Domagoj Bubalo 7 punktiga. Rait-Riivo Laane kontos oli 7 ja Veidemanil 5 korvisöötu.

Kolmanda veerandaja hakatuseks kaotati aga viimanegi sportlik intriig. Kulus 4.46, enne kui võõrustajad said perioodi esimesed punktid - Kalev oli selleks ajaks saavutanud 16 silma järjest. Juhtija nautis juba selgelt mängu, viimaseks väikseks vaheajaks juhiti 78:42 ehk periood lõppes 30:11. Veidemanilt veel üks sajaprotsendiline veerandaeg (sh kolm kolmest).

Viimane veerandaeg oli vaid vormistamise küsimus.