HOOS: Seliliujumine on Ralf Tribuntsovi trump.
Ujumine
29. aprill 2015, 07:00

Treener Põlluveer: Ralf langetas ainuõige otsuse

RALFTallinnas Audentese spordigümnaasiumis Ralf Tribuntsovi juhendanud treener Siiri Põlluveer jälgib endise õpilase arengut suure huviga ja ennustab talle ilusat tulevikku.

"Meie inimesed ei tea jardibasseinist midagi," räägib Põlluveer. "Aga Ralf oli USAs edetabeli liider – see midagi ikka näitab! Tema ülikooli siht oli võita konverentsi meistrivõistlused ja eesmärk täideti. Ralf oli seal väga tubli. NCAA meistrivõistlustel ta enam nii heas hoos polnud, kuid mulle meeldis tema võime end kokku võtta 4 x 100 jardi vabaujumiseks, kus ta läbis oma etapi 41,6 sekundiga, mis on vägev aeg." Põlluveer lisab: "USAsse minek oli Ralfi puhul ainuõige otsus. Tema areng on olnud väga suur. Ma olen mitu korda küsinud, kas ta on USAsse siirdumist kahetsenud. Ja Ralf on alati öelnud, et sellist mõtet pole olnud."

Ühtlasi usub Põlluveer, et Ralf esineb edukalt ka augustikuisel pika raja MMil. "Kui ta 100 m seliliujumises poolfinaali ei pääseks, oleks see pettumus," lausub ta. "Tean, et Ralf on motiveeritud ja pingutab eesmärgi nimel kõvasti."