Foto: ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA
Ujumine
29. aprill 2015, 07:00

Tribuntsovi vanemad nautisid USA üliõpilasmeistrivõistlusi (3)

Eesti ujumise suurlootuse Ralf Tribuntsovi vanemad käisid märtsi lõpus Iowas USA tudengite meistrivõistlusi vaatamas ja naasid kodumaale heade elamustega.

"Ma ei ole varem näinud, et kolm–neli tuhat inimest teevad basseini ääres põrgulärmi – see oli tore kogemus," räägib Ralfi isa Raivo . "Fännid leppisid omavahel kokku, et iga päev kantakse eri värvi särki. Algul oli seljas punane, siis kollane ja lõpuks must särk. Pärlikee pandi ka kaela," lisab ta muigamisi. Raivo sõnul oli põnev vaadata, kuidas Ryan Murphy püstitas kolm USA rekordit. "Kõik ujulas olnud inimesed seisid püsti ja elasid talle kaasa," kirjeldab Raivo tunnetemöllu, mis pani eestlasedki häälepaelu pingutama.

Ka 20aastase Ralfi vinged etteasted mõjusid vanemate hingele palsamina. "NCAA meistrivõistlustele jõudmine oli suur asi," lausub Raivo. "Õhtuses finaalis osalemine oli aga eriti kõva sõna."

Raivo osutab poja karmile koormusele. "Annaks jumal, et ta vastu peab – 5.15 pole kerge tõusta," mõtiskleb papa. "Motivatsioonina mõjub teadmine, et Ralfi eest tasutakse iga aasta 70 000 dollari suurune õppemaks. Ja ukse taga on järjekord!"

Sisimas ootab isa Ralfilt üha paremaid tulemusi. "Ta mainis mitu korda, et MMil läheb põhiline paugutamine lahti," avaldab Raivo poja suvised eesmärgid.