Ronnie O'SullivanFoto: PAUL ELLIS
Spordivaria
29. aprill 2015, 11:25

Ronnie O'Sullivan tembutas jälle

Sheffieldis toimuval snuukri MMil on kõige suurema tähelepanu all mõistagi ala superstaari Ronnie O'Sullivani tegemised. Inglane näib melu täiega nautivat ning teeb ka omalt poolt kõik, et järjekindlalt rambivalguses olla.

Nii eiras ta avaringis riietumisreegleid, kui mängis jalavalule viidates pisut aega sokkide väel, teises ringis lõi aga frustreerunult oma kii vastu lauda, nii et see oleks äärepealt pooleks läinud. O'Sullivani viimaseks tembuks oli aga peen kriiditrikk veerandfinaalis Stuart Binghami vastu.

Nimelt asetas O'Sullivan löögi eel lauale kii kriidi, kuid vastavalt reeglitele on see keelatud, sest võib aidata kuulidevahelisi distantse ja nurki mõõta. Taolise teo eest on ette nähtud seitsmepunktine karistus, kuid matši kohtunik Terry Camilleri jättis antud juhul selle tähelepanuta.

"Sa ei tohi panna kriiti lauale, sest sa saad kasutada seda mõõtmisvahendina," kommenteeris olukorda BBC ekspert Ken Doherty. "Kuid just seda Ronnie tegi. Stuart Bingham vaatas tema poole ja pidanuks ohtu aimama. Kui tal oleks reeglitest rohkem teadmisi, oleks ta oma tooilt üles hüpanud."

MMi korraldajad teatasid hiljem, et O'Sullivani tempu asutakse uurima ning pole välistatud, et snuukristaar saab tagantjärele karistada. Avapäeva järel on O'Sullivan Binghami vastu 3:5 kaotusseisus.