Foto: Reuters / Scanpix
Spordivaria
30. aprill 2015, 07:00

Kas ja kuidas Eestis hirmkallist Mayweatheri ja Pacquiao matši näeb? (1)

Märtsis Eestis võidelnud soome raskekaalusangar Robert Helenius ennustas, et Mayweatheri ja Pacquiao "sajandi matšiks" jääb maailm seisma ja kõik spordihuvilised, kellele kontaktalad vähegi korda lähevad, on naelutatud telerite ette.

Heleniusel on see võimalus mõistagi olemas, sest Soomes näeb matši 50 euro eest läbi Viaplay kanali, ent Eesti televaatajal telekapuldi klõpsimisest abi ei ole – meie ekraanidele suur poksiõhtu ei jõua.

Seega peavad eestlasest huvilised meie aja järgi pühapäeva varahommikul kell 4 algava matši jälgimiseks lootma interneti abile, kust striimide abil kohtumist ehk tasuta näeb.

Sõna "ehk" on vajalik, sest kõik (tihti illegaalselt) spordiülekandeid edastavad internetileheküljed on sellel päeval telekompaniide ülivalvsa tähelepanu all. Näiteks Ameerikas maksab matši vaatamine parimal juhul 80 eurot, brittidele tuuakse võitlus koju 30 euro eest. Ülekandeõiguste eest hiigelhinda maksnud telekanalid soovivad publikust välja pigistada iga viimsegi sendi ning seega on oodata, et illegaalsed netiülekanded võetakse maha tavapärasest kiiremini.

Aga internet on kõikvõimas ja selle igal nurgal ei jõua silma peal hoida ükski organisatsioon. Seega leiab eestlasest netihunt kindlasti öösel mõne töötava veebikanali. Tuleb vaid huvilistele soovida nobedaid näppe!