Courtney Lee (5) ja Vince Carter (15) rõõmustavad ja Damian Lillard (0) kurvastabFoto: Reuters / Scanpix
Korvpall
30. aprill 2015, 07:32

Unikaalse stiiliga Memphis jätkab teekonda tiitli suunas, Hawks haaras juhtohjad

Pärast tänast ööd on korvpalliliiga NBA esimeses ringis kaheksast paarist lõpptulemus puudu veel kolmes - edasipääsu kindlustas Memphis ja Hawks haaras üliolulise edu.

Memphis Grizzliese ja Portland Trail Blazersi viiendas mängus võttis kodumeeskond 99:93 võidu ja jõudis teise ringi, kus neid ootab põhihooaja parim meeskond – Golden State Warriors.

See saab olema üks pöörane paar, sest GSW armastab kaugelt tulistada, kuid Memphis on rohkem "mürame korvi all ja mängime ülikõva kaitset" meeskond.

Memphise koduväljaku hüüdnimeks on näiteks Grindhouse, mis tõlkes tähendab nii purustus- või jahvatusmaja kui ka midagi rutiinselt tegema (verb grinding), mis viitab just meeskonna põikpäisele mängustiilile. Nüüd tuleb kohviveskist läbi lasta viskeässad Stephen Curry ja Klay Thompson ning teised.

Muidugi, Memphisel on ka säravaid mängumehi, kuigi säramise ajad jäävad ajalukku ja nüüd on juba üllatav, kui vanameister näitab mõnusaid pealtpanekuid – jah, kunagi üle Prantsusmaa keskmängija hüpanud Vince Carter:

Kuid me ju ütlesime, et Memphis mängib raju kaitset. Taas, Vince Carter (silmailuks donki ka):

Öö teises mängus alistas Atlanta Hawks idatsooni kohtumises Brooklyn Netsi 107:97. Atlanta asus seeriat juhtima 3:2, kuid kumbki meeskond pole veel kodus kaotanud.

Atlanta eest viskas 24 punkti DeMarre Carroll.

Täna öösel lähevad vastamisi Milwaukee Bucks ja Chicago Bulls (2:3) ning San Antonio Spurs ja Los Angeles Clippers (3:2).