Moskva Dinamo peatreener Üllar Kerde.Foto: LAURA OKS
Korvpall
30. aprill 2015, 12:36

Üllar Kerde: "Rakveres on üks Ross, meile tuli neid neli tükki vastu." (4)

Üllar Kerde juhendatav Moskva Dinamo korvpallimeeskond, kuhu kuulub ka Sten-Timmu Sokk, ei jõudnud teatavasti Venemaa Superliiga finaali, kui mängudega 1:3 jäädi alla Novosibirskile. Kerde nägi allajäämise põhjust psühholoogias.

"Võtsin talvel võistkonna üle sandis seisus. Tegime igasuguseid vangerdusi, uuendusi, mis põhihooajal ka tulemust tõid. Kui aga tekkisid pingelised hetked, unustati uus ära ja mindi vana juurde tagasi," tõdes Kerde intervjuus Õhtulehele. "Et mõni asi selgeks saada, tuleb seda teatud arv kordi teha."

Eestlasest juhendaja märkis klubi kodulehele: "Pidasime viimased mängud ühesuguse stsenaariumi kohaselt: mängu alguses püüame võidelda, kuid teine poolaeg ebaõnnestub täielikult. Nii läks ka täna: alguses mängisid mehed nii, nagu kokku leppisime, pärast riietusruumist väljumist ei tundnud ma aga meeskonda ära. Nad ei teinud seda, mida palusin."

Kuidas hinnata Soku esitusi? "Ta on mängida saanud piisavalt, kuid vastas on 193-195 cm pikad viskajad mehed. Kui Rakveres on üks Ross, siis meile tuli neid neli tükki vastu. Novosibirsk mängib head slaavi korvpalli, kus mehed on füüsiliselt tugevad, tehakse paar-kolm katet ja kui sa kohe juurde ei jõua, siis visatakse. Ega Timmul  kerge ole siin - füüsiline koormus on mängudes hoopis teistsugune kui Eestis, kamm on kogu aeg turjas," lisas Kerde Õhtulehele.

Dinamo kohtub 6. mail algavas pronksiseerias kas Jekaterinburgi Urali või Vladivostoki Spartak-Primorjega, kes selgitavad teise finalisti viiendas, otsustavas mängus.