Petter NorthugFoto: KAI PFAFFENBACH
Talisport
1. mai 2015, 16:24

Norra suusaliit üritab Northugi lepingut sõlmima veenda (2)

Kuigi algselt pidi Norra suusaäss Petter Northug teatama just täna, 1. mail Norra suusaliidule oma hooajaplaanidest, siis nüüd sõnas suusakoondise peasekretär Stein Opsal NRK-le, et Northugile on antud veidi rohkem mõtlemisaega.

"See ei võta enam kuid, vaid mõned nädalad. Loodame kiire otsuseni jõuda," sõnas ta.

Northug pidi algselt otsustama 1.maiks, kas ta taasliitub rahvuskoondisega ning ütleb ära sponsorlepingule kauplusteketi Coopiga, sest Norra koondise toetaja on poekett Spar. Vastasel juhul ei saa ta Norra suusaliidult võistluslitsentsi ning peab rahvusvahelistelt võistluseemale jääma. Eelmisel hooajal sai küll Northug koondisest eraldi treenida, kuid tänavu talle seda enam ei lubata. 

Kui isegi Northug peaks koondisesse tagasi tulema, siis mis saaks 10 miljoni Norra krooni suurusest lepingust Coopiga? "Ma ei soovi seda kommenteerida. Tähtsaim on, et jõuaksime Petteriga konkreetse lepinguni," rääkis Opsal

Northug on seni andnud NRK-le mõista, et tahab kindlasti MK-etappidel osaleda ning Tour de Ski ja Tour de Canada on tal samuti plaanis. Millal ta oma lõpliku otsuse kuuldavale toob, pole teada.