Tallinna jalgpalliderbi FC Flora - FC Levadia.Foto: Laura Oks
Jalgpall
2. mai 2015, 18:29

NII SEE JUHTUS | Tallinna derbi Flora - Levadia (0:1) sündmused ja asjaosaliste kommentaarid (1)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kõrgliiga esimese ringi lõpetava 9. vooru keskses kohtumises on Lilleküla staadionil vastamisi FC Flora ja FC Levadia. Klassikalise Tallinna derbi tähtsus on, nagu alati, väga suur.
18:29

Flora ja Levadia kohtuvad uuesti juba nädala pärast.

18:28

Levadia võiduvärava autor Ingemar Teever: "Ilus ja magus. Tuli ilusti välja. Läks nii posti kõrvale, kui võimalik. Väga rahul, et nii tähtsal hetkel see värav tuli. Täna oli vaja, et vormikõver ülespoole läheks ja läks kah. Nädala pärast uus lahing ja tuleb sama hästi esineda. Kui seal peksa saame, pole tänasest võidust tolku."

18:27

Levadia peatreener Marko Kristal: "Kolm punkti tuli. Esimesel poolajal Flora mängu kontrollimisega probleeme, aga tegime korrektiivid ja teine oli juba mängu moodi. Võit annab meile kõvasti eneseusku. Nüüd tuleb samamoodi edasi minna."

18:27

Flora peatreener Norbert Hurt: "Esimesse poolaega panime kõvasti jõudud, et mäng enda kontrolli alla saada. Tempo oli kõva. Teadsime, et teisel poolajal paneb vastane juurde. See tegi mängu võimaluste vaesemaks. Nemad kasutasid ühe momendi ära. Levadia murdmine pole kerge olnud, aga küll me ära murrame."

18:20

Levadia võit 1:0! Flora pole jätkuvalt 2011. aasta septembrist saadik suutnud Levadiat kõrgliigas võita.

18:16

Levadia peatreener Marko Kristal ei suuda ära imestada, et kohtunik Eiko Saar andis teisele poolajale 5 lisaminutit.

17:52

OIOIOI! Ingemar Teeveri iluvärav viib Levadia kohtumist 61. minutil 1:0 juhtima!

Flora kaitsjad Kevin Aloe ja Enar Jääger ei saa kõrget palli korralikult klaaritud ning Teever napsab palli varbaotsaga enda valdusesse. Pärast esimest puudet sooritab kogenud ründaja kolmveerandpöörde ümber oma telje ja virutab palli otse õhust parema jalaga Flora puurivahi Mait Toomi selja taha.

Flora on esimest tundi täielikult valitsenud ja mängu ohjanud, aga väravat nad lüüa pole suutnud. Levadia vanameister aga suutis. Mis on Flora vastus?

17:43

Jürgensoni osas sai kahjuks enneaegselt hõisatud. 53. minutil võeti otsa ette hiiglasliku muhu saanud kaitsja mängust välja. Teda asendas Kevin Aloe. Mängupilt oluliselt muutunud ei ole - Flora kontrollib, Levadia peab vastu.

17:32

Teine poolaeg on alanud. Ka avapoolaja lõpus Pavel Marini käest jõhkra paugu saanud Flora vasakkaitsja Markus Jürgenson on väljakul, mis viitab, et vaatamata õõvastavale olukorrale pääses Jürgenson suurema hädata, mis on hea.

17:18

Lendav Sergei Pareiko.

17:17

Esimene poolaeg lõppenud, seis 0:0. 45. minutil vedas Levadial ropult, et nad väljakule kümnekesi ei jäänud, sest Pavel Marini kung-fu-stiilis rünnakut Markus Jürgensoni vastu karistas kohtunik Eiko Saar ainult kollase kaardiga, kuigi argumente punase kasuks oli kindlasti rohkem.

Mänguliselt valitses avapoolaega Flora ja Levadia peab olema õnnelik, et saab vaheajale minna kaotusseisus olemata.

17:08

Lillekülas kallab taevast rämedat paduvihma!

17:06

Flora ääreründaja Maksim Gussev vaatab tühjusesse, et leida vastus küsimusele: miks jäi värav löömata?

17:05

35 minutit mängitud ja seis jätkuvalt 0:0. Initsiatiivi omab kodumeeskond Flora, kes teenis vahgepeal kolm järjestikust nurgalööki ning on ka mitmel muul moel ohtlikke rünnakuid korraldanud. Korra käis pall ka Levadia väravas, aga olukorras fikseeriti (õigesti) suluseis.

16:49

16:45

15 minutit mängitud ja seis jätkuvalt 0:0. Rünnanud on rohkem Flora ja tabeliseisu vaadates pole ilmselt üllatav, et just rohevalgetes särkides meeskond tunneb end väljakul silmnähtavalt mugavamalt. Nende mängust ja tegutsemisest kumab läbi rohkem vabadust, sundimatust ja loovust. Levadia on veidi kramplikum.

16:37

Vasakääre(kaitsja)na tuntud Dmitri Kruglov mängib keskpoolkaitses! Levadia peatreener Marko Kristal on enne mängu oma variante kaaludes leidnud, et vajab kesvälja südamesse rohkem kindlust, tarmukust, kogemust ja autoriteeti.

16:28

Kohtumine on alanud! Loosimise võitis Levadia ja valis poole nii, et mõlemad meeskonnad ründavad esimesel poolajal enda ja teisel vastase fännisektori suunas.

16:26
16:24
Ott Järvela

Tallinna derbi algab olukorras, kus Floral on 8 mängust kirjas 21 ja Levadial 13 punkti. Liider Nõmme Kalju, kes kohtub täna õhtul Hiiul Narva Transiga, omab täisedu 24 punkti.

Olukorras, kus liidrile kaotatakse 11 punktiga (neid, kes väidavad, et Levadia tiitlivõit on praeguseks juba välistatud, leidub rohkem kui üks), on Levadia peatreeneril alati ärev olla, sest klubis, kus sportlik tulemus on absoluutne väärtus, reeglina liiga kannatlikud ei olda.

Loe rohkem